Jakub Forgács Správy

Narodilo sa vám dieťa? V Bystrici môžete opäť využiť obľúbenú službu

Uvítanie do života predstavuje prvé slávnostné chvíle malých Banskobystričanov, ktoré majú v našom meste dlhoročnú tradíciu. Ako sa treba prihlásiť?

Ilustračný obrázok k článku Narodilo sa vám dieťa? V Bystrici môžete opäť využiť obľúbenú službu
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Od októbra minulého roka bolo kvôli pandémii koronavírusu uvítanie najmenších Banskobystričaniek a Banskobystričanov do života pozastavené. Vďaka zlepšujúcej sa situácii samospráva opätovne spustila online rezervácie. Prvé uvítanie plánuje mesto pripraviť už na budúci týždeň, 12. marca 2022 v historickej radnici. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

"Rodičia môžu objednať svoje deti na uvítanie do života prostredníctvom odkazu, ktorý je zverejnený na stránke mesta Banská Bystrica v sekcii Matričný úrad a ohlasovňa pobytu.

„Prvé uvítanie by sme chceli usporiadať v sobotu, 12. marca v časoch o 11.00, 12.00, 13.00 a 14.00 hod. v Cikkerovej sieni Radnice. Zatiaľ je možné na konkrétny čas prihlásiť osem detí, s ktorými môže prísť maximálne šesť hostí, aby sme spĺňali aktuálne epidemické podmienky, a priestor bol naplnený na 50 percent,“ hovorí vedúca Matričného úradu a ohlasovne pobytu, Marta Čellárová.

Registrovať deti je možné aj na telefónnych číslach 048/4330 720, 048/4330 721 alebo na e-mailovej adresematrika@banskabystrica.sk. „Veríme, že na uvítanie do života prihlási svoje ratolesti čo najväčší počet rodičov. Ide o prvé slávnostné chvíle malých Banskobystričanov, ktoré majú v našom meste dlhoročnú tradíciu,“ dopĺňa Marta Čellárová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Rozkošné dvojičky budú mať v rodnom liste magický dátum
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM