Jakub Forgács Správy

Naozaj chcete svoju lásku či blízkych potešiť? V Bystrici si môžete vyrobiť skutočne originálny darček!

Ak radi skúšate nové veci a chcete svojich blízkych potešiť originálnym darčekom pod stromček, máte jedinečnú príležitosť. V Banskej Bystrici si budete môcť vyskúšať tradičné remeslá na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj chcete svoju lásku či blízkych potešiť? V Bystrici si môžete vyrobiť skutočne originálny darček!

V sobotu a nedeľu sa banskobystrická Radnica stane dejiskom adventných tvorivých dielní, ktoré privítajú každého nadšenca ručných prác a tradičných remeselných výrobkov. Organizátorom podujatia je mesto Banská Bystrica v spolupráci s Tovarišstvom historických remesiel a zručností, ktoré združuje remeselníkov zo Slovenska a Česka.

V sobotu si pod dohľadom skúseného drevorezbára budú môcť návštevníci vyrobiť valašku, obrázky či drevenú lyžicu, pričom v ďalších dielňach je pripravené odlievanie ozdôb zo včelieho vosku, výroba bábik zo šúpolia, výroba šperkov a ukážky prác na hrnčiarskom kruhu. V nedeľu pribudne k drevorezbárskej a hrnčiarskej tvorbe odlievanie z cínu, razenie mincí a ukážka práce na kolovrátku s možnosťou vlastnoručne si vyskúšať ako sa spriada ovčia vlna.

„Návštevníci môžu tvorivé dielne počas uvedených dní navštíviť kedykoľvek v čase od 10:00 do 18:00 Vstup je bezplatný a rovnako aj všetok materiál potrebný na práce, ktorý bude záujemcom k dispozícii,“ uviedla Jana Pelikánová z oddelenia kultúry na mestskom úrade. Nebude chýbať ani kultúrny program – v sobotu spestrí program heligonkár a v nedeľu hra na starodávnom verklíku.

Foto: ilustračné

Adventné tvorivé dielne tovarišstva historických remesiel a zručnost
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM