Monika Obrtalová Rôzne

Námestím sa bude niesť vôňa pečených rebierok

Rozmýšľate čo s víkendom? Neváhajte a staňte sa v sobotu 8. októbra súčasťou atraktívneho gastronomického festivalu zameraného na grilovanie. Počas Grilliady si prídu na svoje malí i veľkí, rodiny i jednotlivci, jednoducho každý, kto má rád dobrú nál

Nezabudli sme ani na tých, ktorí sa chcú okrem zábavy aj niečo naučiť – dobré rady a odporúčania majstrov kuchárov prídu vhod každému, kto sa rád zvŕta v kuchyni. Počas Grilliady sa stretnú na Námestí SNP šéfkuchári banskobystrických reštaurácií a zmerajú si sily v príprave grilovaných rebierok. Ich špeciality bude ochutnávať verejnosť, presnejšie všetci tí, ktorí si zakúpili koštovacie karty. Rebierko, ktoré získa najviac hlasov verejnosti, sa stane lokálnym produktom Banskej Bystrice a jeho autor sa bude hrdo pýšiť titulom Šampión Grilliady.

Vstúpiť do gril arény však môžete aj bez toho, aby ste mali koštovaciu kartu. Stačí, ak si zameníte eurá za festivalové kupóny a grilovaných pochúťok a nápojov si môžete dopriať do sýtosti. K dispozícii budú dva druhy kupónov s rozdielnou nominálnou hodnotou: 1 kupón = 1 euro, polkupón = 0,50 eura. Kupóny budú dostupné v hodnote 5 eur.

Uvádzací ročník gastronomického festivalu sa blíži. V sobotu ovládne Námestie SNP Grilliada a vo vzduchu bude cítiť podmanivú vôňu grilovaných rebierok. Ktoré z nich povýšite na gastronomický piedestál a stane sa lokálnym produktom nášho mesta, je len a len na Vás. Grilliada plná chutí, vôní, zábavy, súťaží a príjemnej atmosféry tu bude pre vás už v sobotu. Štartujeme na pravé poludnie. Príde aj Jaro Žídek. A Vy?

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM