Marcel Páleš Samospráva

Najväčšie prekvapenie volieb Marián Kotleba: Trúfam si na víťazstvo!

Na víťazstvo v druhom kole volieb o post predsedu banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) si trúfa aj líder Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) Marián Kotleba. Verí, že spôsoby spolupráce by sa našli.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie prekvapenie volieb Marián Kotleba: Trúfam si na víťazstvo!
Zdroj: TASR

Ako vyhlásil na tlačovej besede v Banskej Bystrici, keby na to neboli predpoklady, nešiel by do toho. Podľa výsledkov volieb do samosprávnych krajov sa Marián Kotleba dostal do druhého kola o post predsedu s kandidátom koalície Smer-SD Vladimírom Maňkom.

Marián Kotleba je s výsledkami sobotných volieb do samosprávnych krajov mimoriadne spokojný. „Chcel by som sa týmto poďakovať naozaj všetkým voličom. Pred druhým kolom nebudem opätovať invektívy pánovi Vladimírovi Maňkovi, ani premiérovi Robertovi Ficovi. Môžem len skonštatovať, že do volebnej kampane sme investovali 5000 eur, nemali sme žiadne bilbordy, napriek tomu som vo voľbách na post poslanca BBSK získal viac hlasov, ako ktorýkoľvek kandidát strany Smer-SD na celom Slovensku. V prípade, že by som zostal na poste poslanca BBSK sa budem usilovať o čo najefektívnejšie využívanie prostriedkov a o maximálnu informovanosť obyvateľov,“ vyhlásil Kotleba.

Pred druhým kolom volieb o post predsedu BBSK Marián Kotleba o prípadných spojenectvách s inými stranami politického spektra zatiaľ hovoriť nechce. „Dnes je to naozaj o druhom kole volieb, nie o spojenectvách. Boli strany, ktoré sa od nás dištancovali a my sa dištancujeme od nich. V prípade, že by som sa stal predsedom BBSK, verím, že by sme našli spôsoby, ako spolupracovať aj so zastupiteľstvom v tomto zložení,“ dodal líder ĽS NS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM