Tlačové správy

Najúspornejšie autá do každodenného života – ekonomická a pohodlná voľba

Autá sú potrebné pre náš každodenný život, pretože nám život uľahčujú a tiež zabezpečujú aj dávku pohodlnosti. Pri výbere auta dbáme predovšetkým na naše finančné možnosti, ale tiež aj na vzhľad a kvality daného vozidla.

Ilustračný obrázok k článku Najúspornejšie autá do každodenného života – ekonomická a pohodlná voľba
Zdroj: Unsplash.com / CC0 1.0

Veľmi dôležitým parametrom pri kúpe je aj spotreba – teda koľko budeme musieť do auta investovať pri bežnom jazdení. Ktoré autá sa radia medzi najúspornejšie a teda sú vhodné na každodenné použitie?

Malé autá = šikovné a úsporné modely

Malé autá sa považujú za vhodné pre ženy, pretože sa s nimi jednoducho parkuje. Malé autá sú však šikovné a jednoduché na používanie a preto sú vo všeobecnosti veľmi populárne. Navyše často disponujú aj nízkou spotrebou, čo je výhoda navyše. Medzi úsporné malé autá patrí napríklad Volkswagen Up! TSI Blue Motion Technology s maximálnym výkonom 66 kW. Ďalším populárnym modelom je Renault Twingo Energy TCe 90, ktorého maximálny výkon je taktiež 66kW. Tieto vozidlá majú rovnakú úroveň spotreby a to – 5,1 litrov/100 km.

Toyota Aygo x-play dosahuje maximálny výkon 51 kW a spotreba sa pohybuje na 5 litrov na 100 km. Citroën C1 VTi 68 má tiež maximálny výkon 51 kW a spotreba je 4,9 litra na 100 km. Fiat 500 1.3 Multijet 16V DPF má maximálny výkon 70 kW a spotreba je 4,6 litra na 100 km. Peugeot 108 VTi 68 má maximálny výkon 51 kW a spotrebu tiež 4,6 litra na 100 km. Seat Mii 1.0 Ecomotive má výkon na úrovni 44 kW a spotrebu 4,5 litra na 100 km. Posledným spomenutým modelom je napríklad Škoda Citigo s výkonom 51 kW a spotrebou 4,4 litra na 100 kilometrov.

Ktorý úsporný automobil si vybrať?

Okrem malých áut sa dá jednoducho si vybrať aj ďalšie kvalitné a úsporné autá. Medzi populárne voľby patrí napríklad Suzuki Baleno, ktorý dosahuje maximálny výkon 82 kW. Spotreba sa v tomto prípade ustálila na 5,3 litra na 100 km, čo je porovnateľné s prechádzajúcimi malými autami. Pritom však poskytuje väčší priestor a pohodlie. Tento model sa pritom prvýkrát objavil na trhu už v roku 1995 a odvtedy prešiel množstvom vylepšení.

Rovnako medzi úsporné modely patrí Dacia Sandero dCi 90 s maximálnym výkonom 66 kW a spotrebou 5,2 litra na 100 kilometrov. Skvelá cena a dobrá úroveň spotreby robí z tohto vozidla spolu s príjemným vzhľadom neoceniteľného spoločníka na bežné dni. Mini Cooper D má výkon až 85 kW pri spotrebe 5,2 litra na 100 km. Zároveň má nadčasový a veľmi prepracovaný vzhľad a široké spektrum vybavenia. Ford Fiesta 1.6 TDCi dosahuje výkon 70 kW a spotrebe 4,6 litra na 100 kilometrov, čiže tiež ide o šetrné a nesmierne príjemné vozidlo na bežné fungovanie.

Medzi veľmi populárne voľby patrí aj Renault Clio Grandtour Energy dCi 90 Start&Stop s výkonom 66 kW a spotrebou len 4,3 litra na 100 kilometrov. Zároveň sú však všetky tieto vozidlá vo veľmi príjemnom vzhľade a dajú sa bez problémov kúpiť aj z druhej ruky sa úspornejšiu cenu. Pri výbere auta z druhej ruky je však potrebné vozidlo dostatočne skontrolovať a zabezpečiť tak jeho nezávadnosť.

Pred výberom automobilu by pre Vás malo byť prvoradé vybrať si model, ktorý poskytuje komfort a bezpečie. Vyššia vstupná investícia nemusí byť problémom, no treba si dať pozor na úroveň spotreby, pretože tá Vás bude ovplyvňovať celý čas využívania auta. Práve preto sme Vám priniesli prehľad niektorých vozidiel vhodných na bežné použitie, ktoré sú šikovné, vzhľadné a zároveň disponujú čo najnižšou spotrebou. Tak ktoré bude to Vaše?

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Carvago
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM