Jakub Forgács Hokej Hokej

Najnovšia posila bystrických hokejistov. Do tímu baranov prichádza Surový!

Odchovanec Banskej Bystrice sa vracia pod Urpín. V útoku baranov sa v nadchádzajúcej sezóne predstaví aj slovenský reprezentant Tomáš Surový!

Ilustračný obrázok k článku Najnovšia posila bystrických hokejistov. Do tímu baranov prichádza Surový!
Zdroj: TASR

Banskobystrický odchovanec, Tomáš Surový (34) sa dohodol s vedením klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica na ročnej spolupráci. Tomáš počas svojej bohatej kariéry reprezentoval Slovensko na dvoch Olympijských hrách a siedmich Majstrovstvách sve­ta.

V drese s dvojkrížom na hrudi skóroval 30 krát. V roku 2012 bol členom strieborného kolektívu na MS v Helsinkách. V prestížnej NHL odohral 126 stretnutí v drese Pittsburgh Penguins s bilanciou 27 gólov a 32 asistencií. V najvyššej švédskej súťaži SHL odohral v kluboch Lulea HF, Linkoping HC a Skelleftea AIK 211 zápasov a pripísal si 127 bodov za 57 gólov a 70 nahrávok.

Posledných šesť sezón absolvoval v ruskej KHL za kluby Dinamo Riga, CSKA Moskva, HC Lev Praha, Dynamo Minsk a Slovan Bratislava s vizitkou 59 gólov a 71 asistencií v 332 stretnutiach. Počas stretnutí playoff 2015 výraznou mierou prispel k historicky prvému striebru v drese klubu z jeho rodného mesta.

„Veríme, že Tomáš bude rozdielovým hráčom, ktorý bude ťahať našich baranov za úspechmi v sezóne 2016/2017,“ uviedol oficiálny web baranov.

Čítajte tiež:

Do útoku baranov sa vracia Kafka. Bystrica získala aj dvojicu obrancov!

Predĺženie spolupráce s bystrickým odchovancom: S baranmi zostáva aj Matoušek!

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM