Kultúra

Najmenších Bystričanov čaká unikátna premiéra: Spoznajú svet ako spleť linajok a čiarok

Ak vaše detičky majú radi veselé divadlo, toto by si určite nemali nechať ujsť! Nová inscenácia pre najnajmenších v Bábkovom divadle na Rázcestí ich vtiahne do sveta čiarok!

Ilustračný obrázok k článku Najmenších Bystričanov čaká unikátna premiéra: Spoznajú svet ako spleť linajok a čiarok
Zdroj: Dnes24.sk

Bábkové divadlo na Rázcestí sa ako jediné divadlo na Slovensku od roku 2011 programovo venuje tvorbe inscenácií pre bábätká a batoľatá. Doteraz vznikli tri predstavenia Batolárium (2011), AKVAbatoláRIUM (2012) a FARBAtolárium (2013), ktoré prostredníctvom nežnej atmosféry, zvukov, hlasov, hudby, pohybov, dotykov sprostredkúvajú deťom prvý kontakt s divadlom.

Po dvoch rokoch čaká najmenších divákov a diváčky premiéra novej inscenácie – Čiarkolárium. Kde všade okolo nás sa skýva linajka, priamka? Čo vytvoria čiarky, linky, linajky, keď sú spolu? Ako vedno nažívajú? Stačí mať oči na stopkách a čiarkohra si vás nájde. Alebo si ju nájdite vy a príďte na verejnú generálku 20. februára o 10:00 a 15:00 alebo na premiéru 22. februára o 10:00.

Tvorivý tím:

  • Výprava: Mária Stanko a. h. (študentka divadelnej scénografie na VŠMU, Bratislava)
  • Hudba: Juraj Haško a. h.
  • Výber, réžia: Ajka Linajka
  • Hrajú: Čiarkohráč Juraj Smutný, Čiarkohráčka Mária Šamajová alebo Čiarkohráčka Anna Zemaníková a. h. (študentka herectva na Akadémii umení, Banská Bystrica)

Foto: BDNR

Unikátne predstavenie pre detičky z linajok a čiarok
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM