Monika Obrtalová Kultúra

Najlepšia kniha Slovenska 2010

V stredu 23. marca sa v Átriu Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrica uskutoční 19. ročník vyhodnotenia súťaže Najkrajší kalendár Slovenska 2011 a 4. ročník súťaže Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2010. Začiatok podujati

Vyhodnotenie a výstava kalendárovej tvorby sa každoročne koná už od roku 1992. Ide o prestížnu súťaž pripravenú v spolupráci s Klubom fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov. Odborná porota, ktorá hodnotí nominované kalendáre je zložená z výtvarníkov, fotografov, grafikov, polygrafov a iných odborníkov. Najkrajšie kalendáre budú vystavené najprv v ŠVK a následne dve výstavné kolekcie najkrajších slovenských kalendárov putujú po rôznych mestách Slovenska, aby ich mohli obdivovať aj ľudia v rôznych kútoch našej republiky.

Do súťaže o najkrajšiu knihu a propagačný materiál za rok 2010 sa prihlásilo 30 súťažiacich, 34 kníh a iných propagačných materiálov. Odborná porota ich rozčlenila do 8 kategórií. Porotcovia hodnotili hlavne polygrafické prevedenie, virtuálne stvárnenie vybraných motívov, celkový grafický dizajn, ako aj súlad obsahového zamerania a výtvarného riešenia. Najkrajšie kalendáre, knihy a propagačné materiály o Slovensku si budú môcť návštevníci Štátnej vedeckej knižnice pozrieť až do 13. apríla 2011.

ddk foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM