Michal Majer Futbal

Náhradou za Picha sa stal Johancsik

Slovenský futbalový klub Dukla Banská Bystrica podpísal trojročný kontrakt s útočníkom Patrikom Johancsikom, ktorý pod Urpín prichádza z tímu prvoligistu FC Petržalka 1898.

V bratislavskom tíme bol pravidelnou súčasťou základnej zostavy trénera Vladimíra Goffu a na jeseň sa mu za to odmenil šiestimi gólmi v lige a jedným v Slovenskom pohári. Ešte v sezóne 2009/2010 najskôr pol sezóny hosťoval v Topoľčanoch a potom si v drese MFK Petržalka pripísal do štatistík aj sedem corgoňligových štartov.

„Keď som to prvýkrát počul ani som tomu neveril. Táto ponuka ma potešila, je pre to mňa veľká výzva pôsobiť v treťom tíme Corgoň ligy. Som šťastný a som za ňu veľmi vďačný,“ cituje dvadsaťročného futbalistu klubový web Dukly. „Idea príchodu Patrika Johancsika sa zrodila hneď, ako sa začali kontúry prestupu Róberta Picha do Žiliny, kedy sme začali uvažovať nad náhradou. Veríme, že by Patrik jednak vekovo, jednak štýlom hry a jednak postovo raz mohol nahradiť Róberta Picha. Je to hráč, ktorý dal spolu sedem gólov v aktuálne skončenej jesennej časti za FC Petržalka. Rokovania s predstaviteľmi Petržalky boli vysoko korektné a rýchle. Veríme, že sa rýchlo etabluje a želáme mu úspech,“ dodal prezident FK Dukla Tomáš Geist.

Aj hlavný tréner Dukly Štefan Zaťko si od novej akvizície sľubuje, že časom môže nahradiť Picha: „Tip na tohto hráča som dostal od viacerých kolegov. Je to mladý, talentovaný hráč využiteľný hlavne v útoku, ale je možnosť aj na kraji stredovej formácie. Myslím si, že jeho výkonnosť pôjde v našom mužstve hore, vytvorí dobrú konkurenciu v útočnej fáze. Eventuálne môže byť aj náhradou za Róberta Picha, samozrejme že nie z večera na ráno, ale časom ho môže plnohodnotne nahradiť.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM