Jakub Forgács Rôzne

Nad Bystricou sa rozžiarilo nebo: 10-minútový ohňostroj prilákal tisíce ľudí VIDEO

Pôsobivé divadlo pritiahlo tisíce zvedavcov. Bystričania prišli privítať nový rok 2015 na Námestie SNP. Prekrásny novoročný ohňostroj vystreľoval svetlice podľa tónov sprievodnej hudby.

Ilustračný obrázok k článku Nad Bystricou sa rozžiarilo nebo: 10-minútový ohňostroj prilákal tisíce ľudí VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Tisíce Banskobystričanov privítali nový rok na Námestí SNP, rovnako ako posledné dva roky, až 1. januára. Ešte pred samotným ohňostrojom, ktorý sa začal vo štvrtok tesne po 17:00, vystúpila na balkóne Radnice banskobystrická speváčka Dominika Doniga, ktorá predviedla áriu Nessun dorma (Nikto nespí) z opery Turando a po nej pozdravil všetkých primátor mesta Ján Nosko.

Nosko sa prihovoril Bystričanom

„Prihováram sa vám vo chvíli, kedy v mnohých z nás doznieva neopakovateľná a pokojná vianočná atmosféra. Atmosféra a čas, kedy sa viac ako inokedy venujeme svojim rodinám, blízkym, priateľom a známym,“

povedal v úvode novoročného príhovoru Nosko, podľa ktorého je to neopakovateľná atmosféra, ktorej vyznavačom je aj on a vie si ju vychutnať.

„Prichádza nový rok 2015 a s ním aj otázniky a očakávania, čo očakáva Banskú Bystricu v roku 2015. V roku 2015 začneme v rozpočtovom provizóriu ako jedno z najmenej zadĺžených krajských miest, takže predpokladám, že to ako občania nepocítite a po schválení rozpočtu budeme môcť v pokoji pracovať na rozvoji nášho mesta,“

pokračoval primátor.

Rok 2015 bude podľa jeho slov aj rokom nastavenia ozdravných procesov a prípravy projektov načerpania eurofondov, ktoré budú slúžiť občanom Banskej Bystrice. Verí tiež, že bude aj rokom začínajúceho rozvoja.

Ohňostroj na tóny hudby

Po zaznení hymny Slovenskej republiky sa obloha nad Banskou Bystricou rozžiarila tisíckami svetiel. Tie sa na oblohe objavovali na tóny prekrásnej hudby. Obdivuhodné divadlo, ktoré sa konalo nad hlavami Banskobystričanov, vyšlo mesto na 3 500 eur.

Po skončení ohňostroja ho Banskobystričania ocenili veľkým potleskom. „Bolo to nádherné. Ohňostroj sme si užili s celou rodinkou a najviac sa asi potešili naši malí synovia. Atmosféra to bola neskutočná, to som fakt nečakal,“

priznal Jozef (36) z Radvane.

„Ohňostroj ma vždy rozveselí a poteší, ale musím vytknúť, že som si myslela, že keďže bude ohňostroj pyromuzikálny, tak bude mať niečo spoločné aj tá hudba so svetlicami, ale nemala, resp. nie veľmi,“

skritizovala Banskobystričanka Simona (16). Ako však dodala, napriek tomu sa jej ohňostroj páčil a je rada, že bol o takomto čase a nie o polnoci.

Pozrite si zábery z novoročných osláv na banskobystrickom Námestí SNP v našej foto a videogalérii!

Na Nový rok rozžiaril centrum Banskej Bystrice pyromuzikálny ohňostroj
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Na Nový rok rozžiaril centrum Banskej Bystrice pyromuzikálny ohňostroj
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM