Michal Majer Kultúra

Na Ynom víkende zahrá aj Gogola!

Festival mladých kapiel pod názvom Yní víkend sa koná v Banskej Bystrici už po piaty raz. Na obľúbenom podujatí sa možno tešiť na množstvo hudobných žánrov ako rock, metal, punk, drum and bass, pop a ďalšie. Festival otvorí banskobystrický primátor P

„Ak zháňaš basáka, tu ho nájdeš. Potrebuješ bubeníka? Nájdeš ho tu. Aj fotografa, herca… Tu sa to hemží mladými umelcami. Spájame nespojiteľné a robíme veci YNAK,“ predstavujú festival Yní víkend organizátori. Program sa začal už včera o 16.00 h v Štátnej vedeckej knižnici, kde sa odohrala tzv. Yná Exhibition, na ktorej predstavili fotografie z minulých ročníkov festivalu či fotografie banskobystrických mladých fotografov.

V sobotu sa o 14.30 h na hlavnom pódiu otvorí Yná Sobota s pestrým hudobným programom. Postupne sa až do večera predstavia skupiny ako Plastic Swans, Christmas, Švepes, the Paranoid, Bačova fujara atď. Yná Sobota nebude naplnená iba hudbou, jej súčasťou, tak ako každý rok, má byť aj Art zone, Literárne zátišie a ďalšie. Počas soboty si všetci nadšenci športu budú môcť pozrieť vystúpenie skaterov a grafitistov.

Záverom festivalu bude v nedeľu (19.6.) Yná Nedeľa, na ktorú je vstup zdarma. Konať sa bude after párty – kto na nej vystúpi, ostáva tajomstvom. Prekvapením tohto ročníka má byť aj novinka – zúčastnení sa budú môcť zo soboty na nedeľu presťahovať do stanového mestečka, ktoré bude umiestnené pod schodmi Pamätníka SNP.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM