Monika Obrtalová Rôzne

Na UMB dostanú šancu aj starší študenti

Certifikát o absolvovaní Akadémie tretieho veku si dnes na banskobystrickej Univerzite Mateja Bela prevzalo jej 150 absolventov. Ďalších 160 absolventov tohto štúdia si certifikát prevezme v utorok 26. júna v Poprade. Trojročné štúdium v jednotlivých

„Štúdium na Univerzite tretieho veku UMB sme začali poskytovať pred 19 rokmi. Jeho úspešným absolvovaním nezískajú študenti žiaden titul, avšak majú certifikát o tom, že si rozšírili svoje pôvodné stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie, čo najmä mladším z nich môže pomôcť pri uchádzaní sa o prácu,“ uviedla programová manažérka Akadémie tretieho veku pri UMB Irena Šulajová.

Dodala, že najväčší záujem na Akadémii tretieho veku pri banskobystrickej UMB je o odbory psychológia, alternatívna medicína a zdravie, diplomatický protokol a cudzie jazyky. Tiež o právo, komunikačné technológie a ďalšie študijné odbory. Za pozoruhodné označila poznatky, že o prácu v záhradkách a v sadoch sa najviac zaujímajú lekári a inžinieri rôzneho veku a zamerania.

„Viacerí študenti zvládajú súčasne štúdium nielen jedného, ale aj viacerých študijných odborov. Niektorých štúdium a stretávanie sa so spolužiakmi "oslovilo“ tak, že po úspešnom absolvovaní trojročného študijného odboru sa prihlásili na štúdium ďalšieho. Takto už 19 rokov študujú teraz 81-ročná Adriana Molitorisová a 78-ročná Oľuše Valachová, obe z Banskej Bystrice," uzavrela Šulajová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM