Jakub Forgács Správy

Na trati medzi Bystricou a Zvolenom menia koľajnice. Čo čaká cestujúcich počas výluky?

Ak aj vy cestujete do školy či práce vlakom, v najbližších dňoch by ste sa mali obrniť trpezlivosťou. Na železnici medzi Banskou Bystricou a Zvolenom došlo k výluke. Pozrite, kedy a ako sa dotkne cestujúcich!

Ilustračný obrázok k článku Na trati medzi Bystricou a Zvolenom menia koľajnice. Čo čaká cestujúcich počas výluky?
Zdroj: TASR

S výlukou na železničnej trati v úseku Zvolen osobná stanica – Sliač kúpele musia tento týždeň počítať cestujúci. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) tam totiž realizujú práce, ktoré súvisia s výmenou koľajníc, zriadením bezstykovej koľaje, výmenou drevených podvalov a osadením podvalových kotiev. Pre cestujúcich je počas prác zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Ako informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, výlukové práce sú realizované v dvoch etapách. Etapa A sa uskutočňuje 11. – 15. apríla v čase od 09:15 do 12:35. Etapa B 12. – 14. apríla v čase od 08:25 do 17:30.

Súčasťou prác bude aj úprava koľajového lôžka do profilu a oprava geometrickej polohy koľaje. ŽSR v tejto súvislosti prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM