Rôzne

Na Sliači postavili unikát: Takúto ľadovú plochu nikde inde na Slovensku nenájdete!

Prednedávnom vyrástla na Sliači v golfovom rezorte Tri duby nová ľadová plocha. Využívať ju bude možné počas celého roka. Ide o najmodernejšiu plochu svojho druhu!

Ilustračný obrázok k článku Na Sliači postavili unikát: Takúto ľadovú plochu nikde inde na Slovensku nenájdete!
Zdroj: TASR

Na Sliači vyrástol slovenský unikát. Nová ľadová plocha je zastrešená a syntetická. Jej výstavba trvala 2 mesiace. „Je to najmodernejšia syntetická ľadová plocha svojho druhu na svete,“ povedal pre Zvolen 24 generálny manažér rezortu Tri Duby Martin Maršálek.

Podľa jeho ďalších slov výstavba tohto komplexu, ktorý je jediný v Banskobystrickom kraji stál 100 000 eur. Ľadová plocha s rozmermi 29 × 12 metrov sa bude dať využívať celoročne. „Prístupná bude pre deti, mladých hokejistov, pre ktorých budú pripravené profesionálne individuálne tréningy s OPI hokejovou akadémiou, na svoje si prídu aj skupinky dospelých hokejistov,“ doplnil Maršálek.

Plochu si na vlastnej koži pri jej otvorení vyskúšali aj slovenské hokejové esá ako Ján Lašák, Richard Zedník, Richard Lintner, Michal Hudec alebo zvolenský kapitán Lukáš Jurík. „Ľadovú plochu si vyskúšali aj tréneri rôznych úrovní a sú nadšení, že deti budú môcť rozvíjať svoje schopnosti počas celého roka,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM