Správy

Na rýchlostnej ceste R1 bude NOVÁ vozovka: Vodičov tak čakajú OBMEDZENIA

S prácami začnú podľa NDS už v pondelok 24. júna v ranných hodinách a potrvajú približne dva týždne s tým, že práce nebudú prebiehať v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Na rýchlostnej ceste R1 bude NOVÁ vozovka: Vodičov tak čakajú OBMEDZENIA
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) investuje podľa jej prevádzkového riaditeľa Rastislava Droppu do nového povrchu rýchlostnej cesty R1 pri Banskej Bystrici celkovo približne 850-tisíc eur.

Opravy potrvajú týždne

Ako informoval odbor marketingu a komunikácie NDS, v uplynulých dňoch realizovala spoločnosť opravu vozovky banskobystrickej rýchlostnej cesty R1 v hodnote zhruba 360-tisíc eur, v najbližších dňoch začne aj s opravou vozovky v hodnote 480-tisíc eur v blízkosti križovatky Banská Bystrica – Kremnička.

S prácami začnú podľa NDS v pondelok 24. júna v ranných hodinách a potrvajú približne dva týždne s tým, že práce nebudú prebiehať v nedeľu.

„Nasledujúca oprava vozovky bude realizovaná postupne a týka sa úseku ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena v kilometri 157,225 – 155,800 a ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 v kilometri 155,800 – 152,180,“ uviedla NDS.

Obmedzenie vodičov

Práce budú podľa spoločnosti pozostávať z výmeny obrusnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového koberca, a výmeny ložnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového betónu.

Ako dodala NDS, práce budú prebiehať počas prvého týždňa opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v kilometri 157,225 – 154,725 v pravom jazdnom pruhu a v druhom týždni opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v kilometri 154,725 – 152,180 v pravom jazdnom pruhu.

Pri prácach bude podľa NDS doprava presmerovaná do voľného jazdného pruhu. Spoločnosť v tejto súvislosti apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. Takisto, aby rešpektovali rýchlostne limity.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM