Michal Majer Kultúra

Na Radnicu zavíta tradičná rozprávka

„Za siedmimi horami a dolinami žil statočný a odvážny Rytier Bajaja. Raz vo sne zbadal dievča, poviem vám, ako kvet, volalo: Pomoc, pomoc! Na celý šíry svet...“ Toto je jedna z mnohých verzií, akými sa predstavuje nesmrteľná rozprávka o udatnom prin

Stovky spracovaní a tisícky podaní – každé svojské a osobité, pre malého i veľkého diváka a pre čitateľa určite kúzelné. Také je aj spracovanie starej ľudovej rozprávky v podaní klasického bábkového divadla Teatro Neline z Budmeríc. Divadielko vzniklo v roku 1994 ako divadlo jedného herca, zakladateľmi a „dušami“celého divadla sú Petronela Dušová a Miroslav Duša. Nela Dušová je aj autorkou scenára a sama oživuje bábky na malom javisku. Autorkou scény, bábok a kostýmov je Jana Pogorielová-Dušová, hudbu napísal Peter Tarkay, texty piesní Zdenka Pašútová.

Na poučné, zábavné a hlavne – milé predstavenie klasického bábkového divadla Rytier Bajaja, vás pozýva Teatro Neline, v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu v Banskej Bystrici, v nedeľu 26.2. 2012 o 16,00 h­odine, do priestorov Cikkerovej siene na Radnici, na námestí SNP v Banskej Bystrici. Vstupné je 3 eurá. Viac informácií na www.pkobb.sk.

Zdroj: PKO Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM