Monika Obrtalová Krimi

Na priechode zrazil dievča a ušiel

Včera sa na Tajovského ulici pri kruhovom objazde stala dopravná nehoda, pri ktorej sa nepríjemne zranilo 19-ročné dievča. Vodič, ktorý ju zrazil, jej však prvú pomoc neposkytol a z miesta činu ušiel. Polícia sa preto obracia na občanov so žiadosťou

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, nehoda sa stala 28. februára 2011 v čase o 07:45 hod. na Tajovského ulici v Banskej Bystrici. Doposiaľ nezistený vodič auta neznámej značky, striebornej farby, neznámeho evidenčného čísla, jazdiaci v smere od kruhového objazdu do centra mesta, nedal prednosť 19-ročnej chodkyni, idúcej po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Prednou časťou vozidla do nej narazil, avšak vozidlo nezastavil a neposkytol zrazenej chodkyni potrebnú prvú pomoc.

„Z miesta dopravnej nehody odišiel na neznáme miesto, smerom do centra Banskej Bystrice. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela podľa prvotnej lekárskej správy vykĺbenie, vyvrtnutie a natiahnutie kĺbov a väzov kolena ľavej nohy s predpokladanou dobou liečenia nad 7 dní,“ uviedla Vašková. Nezodpovednému vodičovi teraz hrozí trestné konanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu neposkytnutia pomoci. Prípadní svedkovia tejto nehody sa môžu ozvať telefonicky priamo poverenému príslušníkovi Policajného zboru v Banskej Bystrici na telefónnom čísle.: 0961 60 3518, prípadne osobne na adrese Okružná č. 19, Banská Bystrici.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

havarkabb
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM