Monika Obrtalová Kultúra

Na majálese vystúpia okrem kapiel aj slovenskí hokejisti

Už po šiestykrát sa môžu milovníci dobrej zábavy a skvelej hudby stretnúť pod holým nebom na akcii s názvom Bažant Majáles 2011. Podujatie odštartuje už zajtra 6. mája o pol tretej popoludní na atletickom štadióne pod internátmi na Tajovského ulici.

Ani tento rok nebude na majálese núdza o výborné kapely či atraktívne súťaže. Nebudú chýbať „stálice“ slovenskej populárnej hudby ako Vidiek a Gladiátor, nasledované Billy Barmanom a Robom Miklom. Priestor na pódiu dostanú aj menej známe kapely ako Fuera Fondo, VANDA, Strayland alebo NohamiNaZemi. Patronát nad podujatím opäť prebrali Študentský univerzitný senát Univerzity Mateja Bela a generálny partner Zlatý Bažant.

Bažant Majáles patrí medzi najväčšie kultúrne podujatia v meste. Bez prestávky sa organizuje už od roku 2006 a nebyť minulého roku, kedy jeho priebeh skomplikovalo nepriaznivé počasie, mal by aj neustále narastajúci počet návštevníkov. Rekordérom tak ostáva akcia z roku 2009, ktorej sa zúčastnilo takmer 15 tisíc ľudí nielen z Banskej Bystrice, ale aj širokého okolia. Ak organizátorom počasie vyjde, mohlo by byť toto číslo tento rok prekonané. Prispieť by k tomu mala aj inštalácia veľkoplošnej obrazovky, vďaka ktorej nikto z návštevníkov nepríde o večerný zápas našej reprezentácie proti Česku. Pod internátmi na Tajovského ulici by tak mohla zavládnuť netradičná hudobno-hokejová atmosféra.

mm Foto: sukz.sk

majales bb
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM