Michal Majer Kultúra

Na konzervatóriu sa predstaví Duo Antico Moderno

4.novembra o 17.30 sa v koncertnej sále konzervatória Jána L. Bellu uskutoční koncert barokovej a klasickej hudby v podaní študentov VŠMU v Bratislave. Andrej Turčin a František Kubiš, ktorí pôsobili šesť rokov práve na tomto konzervatóriu, sa predst

Duo Antico Moderno vzniklo v r. 2007 na pôde konzervatória J. L. Bellu v Banskej Bystrici. Jeho členovia mali záujem o interpretáciu „starej hudby“ zaujímavou kombináciou hudobných nástrojov – prastarých huslí a modernejšieho akordeónu. Hudobníci v súčasnosti pôsobia v rôznych komorných zoskupeniach ako sú Slovak Tango či Sentimento Quartet, ale aj v kapele Mojše band, ktorá sa špecializuje na židovskú ľudovú pieseň.

Duo Antico moderno sa venuje interpretácii prevažne barokovej a klasickej hudby. Má pre tento druh hudby zvláštne obsadenie nástrojov, z čoho vyplýva aj názov dua – Antico Moderno – staré a nové – husle a akordeón. V záujme dua je venovať sa v budúcnosti aj interpretácii novej hudby. Na koncerte odznejú barokové a klasické diela od W.Byrda, J.S.Bacha, D.Scarlattiho, G.F.Handela alebo A.Contiho.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM