Monika Obrtalová Rôzne

Na kone, bicykle alebo trampolínu...

Oficiálny začiatok letnej sezóny na Donovaloch je už budúci týždeň. Počas celého leta je pre záujemcov pripravená bohatá ponuka zaujímavých podujatí, medzi ktorými nebudú chýbať už tradičné akcie, ale aj absolútne novinky, akými sú napríklad turistik

Aj tento rok bude pre návštevníkov strediska na Donovaloch k dispozícii Fun Aréna, ktorá ponúka zážitkové atrakcie ako bobová dráha, lanový park, lezecká stena či trampolíny. Okrem toho si na vrchole lanovky stanice Nová Hoľa, ktorá je v prevádzke každú celú hodinu od apríla do novembra, môžete vyskúšať paragliding, zjazd na horských bicykloch alebo sa vydať na turistiku smerom do Národného parku Nízke Tatry alebo Veľkej Fatry. „V zimnej sezóne sme prišli s Park Snow Card, ktorá bude platiť aj počas leta a automaticky ju zadarmo dostane každý, kto sa ubytuje v našom stredisku,“ vysvetľuje Miroslav Dobrota z Park Snow Donovaly výhody pre držiteľov kariet, ktoré spočívajú v zľavách od 10 do 30% pri kúpe lístkov do Fun Arény alebo využitia gastro-prevádzok, taxislužieb či relaxačných pobytov u partnerov strediska. „Úplnou novinkou, ktorú oficiálne spúšťame už túto sobotu 11. júna je otvorenie 23 cyklotrás, ktoré majú cez 230 kilometrov,“ povedal o cieli akcie s názvom Open Summer Donovaly, ktorá bude plná zaujímavého a bohatého programu, Dobrota.

Súčasťou slávnostného otvorenia cyklotrás bude aj pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov za najviac lyží zhromaždených na jednom turistickom mieste. Takýmto spôsobom sa záujemcovia pokúsia o vytvorenie najväčšej, najširšej a najdlhšej lyžiarskej stopy. „Do akcie s názvom Lyže pre Donovaly sa môže zapojiť každý, kto má doma staré a nepotrebné lyže. Z nich bude totiž vytvorená atrakcia, ktorú budú môcť návštevníci nášho strediska využívať počas celého roka,“ vyzýva takýmto spôsobom širokú verejnosť o účasť pri pokuse o rekord Dobrota. Popri rekorde samozrejme nezabudnite aj na Dobšinského rozprávkový svet, ktorý sa ukrýva v Habakukoch a je jedinečným unikátom v Strednej Európe. „Túto sezónu sme si pre návštevníkov pripravili nové predstavenia v podobe známych rozprávok Laktibrada, Čert a Stará dievka. Po vstupe do areálu môžete opäť využiť aj naše zlaté a strieborné habakuky, ktorými sa dá platiť napríklad aj v stánku so suvenírmi s názvom „Kurníkshopa centrum“,“ láka na túto turistickú atrakciu Michaela Šípková z rozprávkového mestečka Habakuky, ktoré od začiatku roka spolupracuje s niektorými strednými školami napríklad pri výrobe perníkov alebo umeleckých predmetov z kovu.

Čerešničkou na torte má byť podľa riaditeľa Národného parku Muránska planina realizácia projektu Huculská magistrála. Cieľom projektu je spojiť tradičný chov huculských koní s podporou regionálneho rozvoja a trvalo udržateľného turizmu. „V celom národnom parku vybudujeme sieť prestupných staníc, ktoré môžu návštevníci využívať na občerstvenie alebo odpočinok medzi jazdami na koni alebo bicykli. Počítame s jednodňovými alebo štvordňovými okruhmi pre menej náročných, ale aj náročných turistov,“ vysvetľuje princíp projektu Huculská magistrála riaditeľ NAPAMP, ktorý dokonale využije až 300 kilometrov turistických chodníkov a náučných trás. Okrem samotného zážitku z jazdy na koni spojenej s táborením a prenocovaním na prestupných staniciach sa môžu záujemcovia zapísať do Putovného tábora prežitia v divočine alebo navštíviť Muránske hradné dni, na ktorých určite nebudú chýbať sokoliari ani skupina historických šermiarov.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM