Jaroslav Dodok Kultúra

Na Godzone tour sa chystá vyše 19 000 mladých: Zavíta aj do Bystrice!

Podujatie sa každým rokom teší čoraz väčšiemu záujmu. Program plný kvalitnej hudby, tanečných vystúpení a osobných svedectiev budú môcť zažiť aj Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Na Godzone tour sa chystá vyše 19 000 mladých: Zavíta aj do Bystrice!
Zdroj: Godzone

Tím projektu Godzone sa pripravuje na šesťdňové turné, tentokrát pod názvom NOVÝ LEVEL. V novembri tohoto roku navštívi mestá Poprad, Košice, Žilinu, Bratislavu a premiérovo aj Prahu v Českej republike. Organizátori sa po ročnej prestávke rozhodli vrátiť do Banskej Bystrice.

Godzone tour 2016 prináša spojenie originálnej hudobnej produkcie dopĺňanej tancom, divadlom a videoprojekciou s ohlasovaním evanjelia a spoločnou modlitbou chvál. Pestrý program si môžu Bystričania vychutnať 17. novembra na zimnom štadióne.

Bezplatný vstup

Viac ako dvojhodinový koncert pripravili organizátori pre všetkých zadarmo. „Turné je zdarma, pretože toto celé tvoríme hlavne pre mladých ľudí a pre študentov. Pozvaní sú naozaj všetci a nechceli by sme, aby vstupné bolo pre niekoho prekážkou prísť,“ hovorí Nika Matuszyková z organizačné­ho tímu.

Hoci celé podujatie vzniká vďaka finančnej podpore sponzorov a dobrovoľných darcov, každoročne prekvapuje vysokou kvalitou a profesionalitou.

„Turné je pre nás v prvom rade o ohlasovaní evanjelia a radosti z toho, že sme spoznali Boha osobne. Každá časť programu nesie toto posolstvo, ktoré chceme zároveň hovoriť modernou rečou zaujímavou pre ľudí dnešnej doby a chceme ho vkladať do špičkovej produkcie. Snažíme sa hľadať vždy nové nápady a posúvať veci ako duchovne, tak aj kvalitou na nový level,“ dodáva 23-ročná Nika Matuszyková.

Predstaví sa aj skupina ESPÉ

Na pódiu nebudú tohto roku chýbať ani známe kresťanské kapely Heartbeat, Godknows a Lámačské chvály. V programe tiež vystúpi aj skupina ESPÉ zo Sliača.

Posledný ročník prilákal vo všetkých mestách celkovo 19 000 ľudí. Podujatie sa každým rokom teší čoraz väčšiemu záujmu, organizátori preto očakávajú, že účasť pokorí 20-tisícovú hranicu. Veľkou mierou k tomu prispeje aj Banská Bystrica, keďže Godzone tour sa v nej nerobí po prvýkrát.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 po prvom úspešnom turné s názvom Entert he Godzone. Vo svojej činnosti sa venuje najmä mladým ľuďom na celom Slovensku aj v Českej republike prostredníctvom animátorskej školy Godzone school, misijných výjazdov alebo Godzone konferencie. Projekt je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho koordinátori sú členmi Katolíckej Cirkvi.

Pozrite si v našej fotogalérii aj zábery z Godzone tour 2015!

Godzone tour 2015 v OBRAZOCH
16
Galéria
Zdroj: Godzone
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM