Marek Šebeňa Rôzne

Na evanjelickom gymnáziu ochoreli žiaci aj učitelia

Pre chrípkové prázdniny zíva prázdnotou od stredy (11.11.) aj banskobystrické Evanjelické gymnázium na Skuteckého ulici. Ochoreli tu nielen žiaci, ale aj učitelia.

„Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva sme prerušili vyučovanie, pretože v pondelok chýbalo 30 percent žiakov z celkového počtu 270, a čo je horšie, chýbalo nám aj sedem učiteľov, pričom celkom ich tu učí 24,“ objasnil pre TASR riaditeľ gymnázia Slavomír Hanuska. Gymnazisti mali najmä chrípkové ochorenia.
Podľa Hanusku sa škole aj v minulosti osvedčilo prerušiť vyučovanie preventívne skôr, a teda hneď ako začali pribúdať chorí žiaci.
Ako pokračoval, ešte pred zatvorením školy dodržiavali prísnejšie hygienické opatrenia. Upratovačky počas vyučovania viackrát umývali podlahy, učitelia dohliadali na to, aby si žiaci častejšie umývali ruky.
Podľa Hanusku v školstve je práce vždy dosť a učitelia využívajú neprítomnosť žiakov na to, aby si kvalitnejšie pripravili materiály na vyučovanie po prázdninách. To prerušili do pondelka (16.11.), no keďže v utorok je štátny sviatok, žiaci prídu do školy až v stredu (18.11.).
Od štvrtka (12.11.) je v Banskej Bystrici zatvorená aj Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa, učiť by sa tu tiež malo začať v stredu.

zdroj: TASR

Na evanjelickom gymnáziu ochoreli žiaci aj učitelia
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM