Tlačové správy

Na Donovaly sa vracia nočný beh a rodinný víkend

Prvý augustový víkend sa na Donovaloch uskutoční už po druhýkrát nočný beh pod názvom Fa Donovaly Night Run. Bežci sa vydajú na trať s dĺžkou 6,5 kilometra, pričom v minulom roku sa na štart postavilo 500 bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Na Donovaly sa vracia nočný beh a rodinný víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem večerných pretekov je pripravený víkendový program pre celú rodinu. Fa Donovaly Night Run, podujatie nad ktorým prevzal záštitu starosta obce Donovaly Miroslav Daňo, sa začlenil do série obľúbených nočných behov. K už tradičnému bratislavskému a rozvíjajúcemu sa tatranskému sa úspešne pridal aj ten na Donovaloch.

Celý program štartuje už v piatok večer bežeckým tréningom so slovenským olympionikom Marcelom Mataninom, v sprievode ktorého si bežci prebehnú časť trate sobotného preteku. Na svoje si prídu už aj detičky, pre ktoré je pripravený detský večerný beh – Fa Kids Nočníček. Detičky si od 19:30 budú mocť vyskúšať svoje bežecké schopnosti na tratiach 300 / 600 / 900 metrov podľa veku dieťaťa. Záverom piatkového programu je rodinná grilovačka v Hotel Residence.

Počas soboty si návštevníci budú môcť vychutnávať od rána od 9:00 atrakcie Fun Arény. Následne od 10:00 odštartujú aktivity v spolupráci so SAZ – Detské atletické súťaže. Tie si budú môcť deti vyskúšať až do 14:00. Od 11:00 sa uskutoční zážitkový beh pre deti Junior Challenge. Program bude gradovať poobede v podobe Fa Extrem run, čo je beh do kopca v dĺžke 350 metrov po zjazdovke Nová Hoľa.

Vrcholom podujatia bude samotný Fa Donovaly Night Run, ktorý odštartuje o 20:00. Bežci si budú vychutnávať 6,5km dlhú trať, nádhernú prírodu, ako aj žičlivé prostredie domácich Donovalčanov. Výnimočný zážitok pomyselne uzatvorí veľká penová párty v cieli tohto jedinečného behu.

Riaditeľ podujatia Peter Pukalovič hodnotí prípravy nasledovne: „Už na začiatku sme verili, že nočný beh i sprievodné akcie prilákajú na Donovaly nielen dospelých bežcov, ale celé rodiny s deťmi, aby v malebnej prírode spoločne strávili víkend plný športu a zábavy. To sa nám aj podarilo. Pre nás je to záväzkom, a preto pripravujeme aktivity tak, aby rodiny ešte dlho spomínali na tento vydarený víkend.“

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

NA DONOVALY SA VRACIA NOČNÝ BEH  A RODINNÝ VÍKEND
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM