Michal Majer Rôzne

Na Donovaloch sa pripravujú na začiatok sezóny

Ochladenie sprevádzané snežením, ktoré zasiahlo okolie Banskej Bystrice v posledných dňoch, potešilo najmä lyžiarov. V PARK-u SNOW na Donovaloch naň zareagovali spustením umelého zasnežovania, ktoré už od stredy pomáha vybieliť svahy na Záhradišti. A

Lyžiarske stredisko na Donovaloch patrí dlhodobo medzi najkvalitnejšie hodnotené lyžiarske strediská na Slovensku. Napriek tomu, že dlhú dobu nezvyšovalo počet zjazdových tratí, dokáže si stále držať vysokú obľúbenosť nielen medzi lyžiarmi z okolia, ale aj zahraničia, najmä Maďarska. Kedy sa tohto roku otvoria jeho brány, však bude závisieť najmä od počasia. „Minulý rok sme otvárali sezónu 18. decembra. Tento rok, ak vyjde predpoveď počasia a ochladenie v najbližších dňoch nám dovolí pokračovať v technickom zasnežovaní, je predpoklad, že v polovici decembra, možno aj skôr, by sa už na Donovaloch mohlo lyžovať aspoň v časti Záhradište,“ uvádza Miroslav Dobrota, marketingový manažér Park-u Snow Donovaly.

Táto sezóna síce nové zjazdové trate neprinesie, návštevníkov však čaká ďalšie rozšírenie služieb. To je zamerané najmä na lyžiarov, ktorí prídu na Donovaly na viac dní. „Najzaujímavejšou novinkou sezóny bude tzv. PARK SNOW Card, ktorú získa každý, kto sa ubytuje na Donovaloch. Táto hosťovská karta je populárna najmä v Rakúsku a poskytne svojmu majiteľovi viacero zliav na skipasy či služby,“ vysvetľuje Dobrota. Druhou novinkou je spoločný produkt Slovakia Super Skipas, ktorý po jeho zakúpení môže lyžiar využívať nielen na Donovaloch, ale aj v ďalších štyroch strediskách, vrátane Jasnej v Nízkych Tatrách.

Cena jednodňových skipasov, ktoré sú platné len na Donovaloch, sa tento rok mierne navýšila. Nárast je na úrovni približne 9 percent. Naopak, cena viacdňových skipasov výrazne poklesla, pri 6-dňových permanentkách s hosťovskou kartou až o takmer 23 percent. Vysoký štandard nelyžovačkových aktivít bude aj tento rok udržaný vďaka detskému Funparku, sánkarskej dráhe, bowlingovému centru či psím a konským záprahom.

gr Foto: Riders Park Donovaly

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM