Monika Obrtalová Rôzne

Na Donovaloch pozor na popadané stromy!

Na horských priechodoch Donovaly a Šturec odstraňujú hasiči z cesty popadané stromy, ktoré včera v noci vyvrátila silná búrka. Úseky sú síce prejazdné, ale treba rátať s viacerými obmedzeniami. Dopravu tu riadi polícia.

Okrem popadaných stromov na horských priechodoch pomáhajú hasiči aj v obci Šášovské Podhradie v okrese Žiar nad Hronom, kde pretrvávajúce dažde zaliali kompletne celú obec. „Vylial sa tu potok a do obce sa nedá ani vojsť,“ uviedol primátor Žiaru nad Hronom Ivan Černaj. V tejto chvíli podľa jeho slov zasadá krízový štáb.Černaj pre postihnuté územie vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. Mesto je podľa jeho slov pripravené kedykoľvek zasiahnuť. Problémy podľa neho voda spôsobila aj v časti Píla v okolí potoka Rudnica.

Problémy hlásia aj ďalšie obce v Žiarskom a Žarnovickom okrese ako Hodruša-Hámre, Hronská Dúbrava či Sklené Teplice. Pre spomínané okresy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu 2. stupňa pred búrkami. „S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 24 – 28 m/s,“ upozorňujú meteorológovia. Zároveň platí pre spomínané územie 2. stupeň výstrahy pred možným vznikom prívalových povodní.

Zdroj: TASR Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM