Aktualizované Jakub Forgács Správy

Na Donovaloch a Šturci hlásia pre sneženie obmedzenia. V plnej permanencii sú aj hasiči

Jazdite opatrne. Premávku komplikuje znížená dohľadnosť, snehové jazyky i poľadovica.

Ilustračný obrázok k článku Na Donovaloch a Šturci hlásia pre sneženie obmedzenia. V plnej permanencii sú aj hasiči
9
Galéria
Zdroj: TASR

Horské priechody Šturec a Donovaly sú pre nákladnú dopravu uzavreté. Kamióny neprejdú ani cez úsek cesty I/51 Hontianske Nemce – Tlstý Vrch – Žemberovce a cestu II/531 v okrese Revúca. O dopravných komplikáciách, ktoré spôsobuje na Slovensku husté sneženie, informuje Slovenská správa ciest.

„Dohľadnosť do 100 m pre silné sneženia je na diaľniciach a rýchlostných cestách na západnom a strednom Slovensku,“ dodávajú cestári na webe zjazdnost.sk.

Informujú tiež, že vplyvom silného vetra sa na otvorených úsekoch ciest v obvode Nižná Šebastová, Záborské a v okolí Trstenej tvoria snehové jazyky a záveje. So snežením, pri ktorom môže na strednom a severnom Slovensku napadnúť až 35 cm snehu, je podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu potrebné rátať do pondelkového podvečera.

V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou sú v plnej permanencii aj hasiči. „Počas posledných piatich hodín pomáhali už pri 29 dopravných nehodách, ktoré vznikli v dôsledku silného sneženia,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. „Najčastejšie zasahovali v Banskobystrickom a Žilinskom kraji,“ doplnila.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, ako to aktuálne vyzerá pod horskými priechodmi Donovaly a Šturec a v priloženom videu aj porovnanie, pri akej teplote zamrzne nafta s aditívami a bez nich!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Situácia na cestách pod horskými priechodmi Donovaly a Šturec
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM