Monika Obrtalová Rôzne

Na Cyklofeste aj parkouristi a freerunneri

Po roku je tu opäť pre malých aj veľkých, pasívnych aj aktívnych športovcov, rýchlych aj pomalých, podujatie s názvom Cyklofest 2011. Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica pozýva aj tento rok každého, kto sa chce trochu zabaviť a zasúťažiť si na

Cyklofest ponúka príležitosť bezpečne si zabicyklovať v dvoch mestských pelotónoch. Jeden kratší, pre malých a menej zdatných cyklistov bude viesť námestím, popri Mestskom parku a cez Hornú ulicu. Celková dĺžka trasy bude 4 kilometre. Veľký pelotón pre zdatných a starších cyklistov povedie do Malachova, cez Horné Pršany, smerom na Rakytovce a Kremničku a späť do parku pod Pamätníkom SNP. Jeho dĺžka bude približne 28 kilometrov. Registrácia účastníkov pelotónu bude prebiehať od 9.30 hodiny a štart o pol hodinu neskôr. // „Program je pripravený nielen pre tých, čo si chcú zašportovať. V parku si deti budú môcť zasúťažiť v rôznych zábavných disciplínach. Svoje umenie nám predvedú skateri, parkouristi, freerunneri a akrobati na bicykloch,“// predstavila program Andrea Štulajterová z OCI BB. Na Cyklofeste bude pre záujemcov odprezentovaný aj koncept Generelu nemotorovej dopravy, ktorý je podkladovým materiálom pre budúce cyklotrasy v meste. Záujemcovia majú možnosť dozvedieť sa viac o nemotorovej doprave v Banskej Bystrici, ale aj priestor konzultovať a pripomienkovať tento dokument so spracovateľom a členmi expertnej skupiny.

Pre návštevníkov Cyklofestu bude pripravené aj malé občerstvenie a v samotnom závere bude už tradične vyžrebovaná tombola. Vyhrať zaujímavé cykloceny môže každý, kto sa zúčastní pelotónov. Všetci tí, ktorí sa ešte začiatkom roka zapojil do ankety „Pomôžete nám vytvoriť cyklochodníky v Banskej Bystrici?“ môžu vyhrať bicykel.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM