Jakub Forgács Správy

Na cestách v Bystrici pribudne cyklistov: Mesto bude zaujímať, kde čelia problémom

Viacerí Bystričania vymenia autá za dvojkolesové tátoše. Šliapnu do pedálov v rámci desiateho ročníka kampane Do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách v Bystrici pribudne cyklistov: Mesto bude zaujímať, kde čelia problémom
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Tento rok odštartuje v našom meste už 10. ročník kampane Do práce na bicykli (DPNB) s podtitulom „Vezieme sa v tom spolu“, ktorá začala písať svoj príbeh v roku 2012 práve v Banskej Bystrici. Mesto o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

Bezplatná registrácia

„Občianska cykloiniciatíva (OCI BB) sa spolu so samosprávou už desaťročie snažia motivovať obyvateľov, aby svojou registráciou do kampane podporili vyvážený a udržateľný rozvoj mobility v meste,“ uvádza mesto.

Bezplatná registrácia tímov do súťaže je možná až do 7. júna 2021 a samotné jazdenie a evidovanie jázd do práce a z práce bude prebiehať počas celého júna.

Ďalšie aktuálne správy

Upozornite na problémy

Ako uvádza mesto, ak sa chcete zaregistrovať, vytvorte si svoj vlastný tím, ktorý nemusí byť zložený len z cyklistov, ale aj z chodcov a tých, ktorí cestujú po meste MHD-čkou. „Na vytvorenie tímu sú potrební minimálne dvaja a maximálne štyria kolegovia, ktorí bezplatnou registráciou na stránke získajú jedinečné prístupové údaje do systému kampane. V ňom si budú počas júna zapisovať svoje jazdy do práce a z práce, prípadne na evidenciu presnej trasy použijú aplikáciu „DPNB 2021“ pre Android aj iOS,“ píše sa na stránke.

„Okrem evidencie vlastných jázd budete môcť cez svoje konto označiť v mapke miesta, ktoré vám spôsobujú pri cestovaní po meste problémy, sú nebezpečné a chceli by ste na ne upozorniť. Údaje poslúžia riešiteľskému tímu zo Žilinskej univerzity, ktorý pre naše mesto spracúva Plán udržateľnej mobility,“ dodáva mesto, ktoré vyzýva ľudí, aby zabojovali o zaujímavé ceny a urobili niečo pre svoje zdravie a svoje mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM