Jakub Forgács Správy

Na bystrickom súde vás môže zastaviť anketár. Na čo sa bude pýtať?

Ministerstvo spravodlivosti chce zistiť názory občanov na fungovanie slovenských súdov. Na anketárov budete môcť naraziť aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom súde vás môže zastaviť anketár. Na čo sa bude pýtať?
Zdroj: TASR

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR chce spoznať názor ľudí na slovenské súdy. Rezort spolu s Európskou komisiou pre efektívnu justíciu (CEPEJ) preto počas utorka v Košiciach trénoval anketárov, ktorí budú počas nasledujúcich dvoch týždňov pôsobiť na okresných súdoch v Banskej Bystrici a Košiciach. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva Zuzana Drobová.

„Cieľom je pochopiť, ako užívatelia vnímajú kvalitu poskytovaných služieb. Do toho spadá posúdenie úrovne spokojnosti s logistikou kancelárií, jasnosťou poskytnutých informácií a iných faktorov, vedúcich k rozsudku a k vnímaniu, že spravodlivosti bolo učinené zadosť,“ priblížila.

Rezort chce tiež prostredníctvom prieskumu zistiť, akým spôsobom a do akej miery služby poskytované súdom plnia potreby a očakávania konečných užívateľov. „Tento proces hodnotenia bude základom pre zlepšenie organizačného modelu,“ uzavrela Drobová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM