Jakub Forgács Správy

Na bystrickom sídlisku sa pripravte na obmedzenia: Týkajú sa 2 mostov, FOTO

Na mostoch bude úplne vylúčená doprava pre nákladné vozidlá nad 3,5 tony, okrem vozidiel mestskej hromadnej dopravy. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom sídlisku sa pripravte na obmedzenia: Týkajú sa 2 mostov, FOTO
2
Galéria

Na území Banskej Bystrice sa nachádza 42 mostov a 16 lávok, ktoré postupne prechádzajú odbornými prehliadkami.  Na základe odporúčaní odborníka pristúpi samospráva v najbližšom období k obmedzeniu dopravy na dvoch starších mostoch na Mládežníckej ulici. Cieľom je odľahčiť ich od náporu automobilov do doby, kým nedôjde k potrebnej rekonštrukcii. Informovala o tom hovorky+na primátora Zdenka Marhefková.

S čím treba počítať?

„Dopravné obmedzenia sa budú týkať mosta na jednej z hlavných tepien nad otočkou vozidiel MHD Mládežnícka (cca 66 metrov) a mosta v smere z otočky MHD na napojenie s Poľnou ulicou (cca 14 metrov),“ vymenovala.

Ako pokračovala, úplne vylúčená na nich bude doprava pre nákladné vozidlá nad 3,5 tony, okrem vozidiel mestskej hromadnej dopravy. Na dlhšom z mostov budú musieť vodiči osobných automobilov dodržiavať 20-metrové rozostupy.

Odľahčenie mostov

„Ani jeden z mostov nie je v stave, aby ho bolo nevyhnutné uzavrieť. Robíme ale opatrenia, aby sme mosty odľahčili a ušetrili ich do doby, kým nepristúpime k ich rekonštrukcii. V najbližšom čase zabezpečíme vykonanie podrobnejšej diagnostiky, výsledky ktorej budú podkladom pre vypracovanie projektovej dokumentácie,“ hovorí Renáta Hláčiková, vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ v Banskej Bystrici.

Ako spomenula Marhefková, predmetné dopravné obmedzenia budú riadne označené zvislým a vodorovným dopravným značením. Mesto Banská Bystrica chce týmto požiadať všetkých vodičov motorových vozidiel o rešpektovanie prijatých opatrení. „Vodičom nákladných vozidiel nad 3,5 tony odporúčame využívať komunikáciu tretej triedy s napojením na miestnu komunikáciu na Nám. Ľ. Štúra (Kaufland) alebo s napojením na miestnu komunikáciu Švermova ulica (okružná križovatka pri ESC),“ dodala.

V OBRAZOCH: 2 mosty na Mládežníckej ulici čakajú dopravné obmedzenia
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM