Správy

Na bystrickom námestí protestovali stovky ľudí: Proti vláde, núdzovému stavu i rúškam

Počas zhruba 20-minútového stretnutia na námestí vystúpil aj podnikateľ Miroslav Belička, niekdajšia pravá ruka bývalého predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom námestí protestovali stovky ľudí: Proti vláde, núdzovému stavu i rúškam
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Zopár stoviek protestujúcich prišlo v utorok, v deň pamätného 31. výročia Novembra '89, na banskobystrické Námestie SNP, aby povedalo hlasné „nie“ súčasnému premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO), vláde a trvajúcim opatreniam v boji proti pandémii nového koronavírusu, ktoré majú negatívny dosah na celú spoločnosť.

Ako pre uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia nezasahovala, nedošlo k narušeniu verejného poriadku a ani k incidentom.

Počas zhruba 20-minútového stretnutia na námestí vystúpil podnikateľ Miroslav Belička, niekdajšia pravá ruka bývalého predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu, ktorý zdôraznil, že tam nie je za žiadnu politickú stranu, ale za svoju rodinu a deti. Prejav smerujúci proti vyhláseniu núdzového stavu, proti zákazu zhromažďovania sa, povinnému noseniu rúšok, ale aj proti médiám či farmaceutickým firmám si vyslúžil od zhromaždených aplauz. Na záver si všetci zaspievali slovenskú hymnu.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z protestu v Bratislave!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Protesty proti vláde v Bratislave
24
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM