Lucia Lauková Kultúra

Na bystrickom námestí bude opäť veselo: Blíži sa hudobný festival a Vínšpacírka

Bystrické námestie ožije obľúbenými podujatiami. Čaká nás medzinárodný dixielandový festival a obľúbená degustácie.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom námestí bude opäť veselo: Blíži sa hudobný festival a Vínšpacírka
Zdroj: TASR

Prípravy na každoročný, v tomto roku už 22. medzinárodný dixielandový festival United Europe Jazz Festival v Banskej Bystrici sú v plnom prúde. Mesto ho v spolupráci s partnermi z českého Hradca Králové, maďarského Šálgotariánu a poľského Zakopaného organizuje na Námestí SNP 29. apríla od 12.00 h.

Obyvatelia i návštevníci sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program, ktorý v tento deň spríjemní tradičný festival milovníkov vína Vínšpacírka.

„Festival účastníkom ponúkne dixielandovú hudbu, ktorá je definovaná ako hudba šťastných ľudí. Základnou myšlienkou je vzájomná výmena kapiel z jednotlivých partnerských miest z krajín V4, podpora hudobného žánru, kultúrna výmena v rámci strednej Európy či obohatenie spoločenského života v jednotlivých mestách. Spojenie United Europe Jazz Festival a obľúbenej Vínšpacírky vlani prilákalo na Námestie SNP viac ako 1000 ľudí,“ informovala Dominika Mojžišová z Kancelárie primátora mesta Banská Bystrica.

Počas uplynulých 21 ročníkov medzinárodného festivalu sa pod Urpínom predstavilo 139 dixielandových a jazzových orchestrov z mnohých krajín Európy a vyše štyri desiatky sólistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM