Monika Obrtalová Hokej

Na baraních rohoch sa dnes piekol trdelník

Jeden z najlepších výkonov sezóny podali banskobystrickí hokejisti v dnešnom zápase proti Skalici. Nielenže dokázali ustrážiť ikonu slovenského hokeja Pálffyho, ale narozdiel od väčšiny tohtosezónnych zápasov sa výraznejšie presadili aj strelecky.

HC'05 B. Bystrica – HK 36 Skalica 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 2. Nemček, 19. Kristoffersson, 45. Hvila, 57. Jokila – 28. Školiak. Rozhodcovia J. Konc – Gavalier, Smrek, vylúčení 3:7, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 2155 divákov.

Domáci sa opäť presvedčili, že môžu rovnocenne hrať s ktorýmkoľvek tímom. Aj keď nastúpili v role tabuľkového outsidera, nič si z nej nerobili a vyhrávali po úvodnej dvadsaťminútovke 2:0. Náladu im pozdvihla aj šťastena. Najskôr ju mali už v 13. sekunde, keď po nahrávke Hrušku ich mohol vytrestal Školiak, bránku však zblízka netrafil. V 2. min po Jokilovom nahodení sa puk od zadného mantinelu odrazil tak nevyspytateľne, že zaskočil brankára Lakosila a Nemček pohodlne do prázdnej bránky otvoril skóre. Kuriózny okamih Skaličania dlho trávili v žalúdkoch, najmä keď ho v 19. min Kristoffersson v presilovke dosolil presnou strelou a druhým gólom.

V druhej tretine domáci zo svojej osvedčenej taktiky nezľavili a aj by im dokonale dopadla, nebyť 28. min. Opäť sa prejavil prehľad Pálffyho, krížnou prudkou nahrávkou našiel Školiaka a puk si pri Chorošunovej vyrážačke našiel priestor do siete. Až potom sa v zábleskoch prejavila kombinačná vyspelosť hostí, často narážajúca na domáci obranný val i na jeho zdravú agresivitu. Divákom sa mohol hokej páčiť, na jednej i druhej strane vznikalo viacero dramatických situácii, z ktorých vychádzali víťazne hlavne brankári. V 4. min zaujalo sólo Kristofferssona a záchranársky betón Lakosila, gól si o minútu neskôr pýtala aj šanca Školiaka na druhej strane, v 15. min jasnú streleckú parketu premárnil v presilovke Hvila a Lakosil vygumoval aj Heizerov nádejný teč na sklonku tretiny. V závere druhej dvadsaťminútovky sa začala 69-sekundová presilovka domácich štyroch na troch, najväčšiu príležitosť však premárnil Cebák pri hre piatich na štyroch a na vine bol puk, ktorý mu skĺzol v ideálnej pozícii z čepele.

Až v 45. min sa domáci v presilovke dočkali, po Hvilovom presnom zakončení bez prípravy a nahrávke od Jokilu. Záverečnému tlaku hostí chýbala už údernosť, z ich neplodnej snahy im občas do otvorených dverí ‚barani‘ dobre podkúrili a Lakosil sa poriadne zapotil, najmä pri Marcinekovej šanci v 55. min. V 57. min po nahrávke Hvilu a Jokilovom jemnom teči však už neodolal a domáci príkladne dovŕšili dokonalé dielo.

Hlasy po zápase:

Milan Staš, kouč B. Bystrice: „Nezačali sme dobre, no naštartoval nás náhodný gól Nemčeka. Dostali sme krídla, útočili i bránili v piatich a pomohol aj brankár Chorošun. Chalani odohrali asi najlepší zápas tejto sezóny na domácom ľade.“

Peter Oremus, tréner Skalice: „Naozaj nám agresivita v útočnom pásme chýbala, aj v početnosti striel sme zaostali. Predtým sme ťažili z vysokej efektívnosti, teraz sme opäť zľavili, strelili sme jeden gól a s ním ťažko vyhrať.“

Lukáš Hvila, autor tretieho gólu B. Bystrice: „Vidieť na divákoch, keď sa s nami tešia, asi sme u nich vyvolali radosť. My sme ťažili z úvodných dvoch gólov a vydržali až do konca. Často sme strieľali, tlačili sa do bránky a z toho padali aj góly. S Jokilom sme si porozumeli, čo sa prejavilo aj pri mojom góle a perfektnej nahrávke a aj pri jeho presnej trefe. Z tréningov sme preniesli umenie aj na samotné zápasy, začíname hrať to, čo by sme chceli. Extraliga je vyrovnaná, opäť sme sa presvedčili, že môžeme potrápiť hociktoré mužstvo.“

Zdroj: TASR

Na baraních rohoch sa dnes piekol trdelník
1
Galéria
hokej bb si
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM