Jakub Forgács Kultúra

Na amfíku sa bude opäť premietať: Kultovú filmovú komédiu uvedú v pravej vianočnej atmosfére

Pár dní pred Vianocami, pri kapustnici a horúcom punči... Tak si budeme môcť vychutnať premietanie kultového filmu na banskobystrickom amfiteátri.

Ilustračný obrázok k článku Na amfíku sa bude opäť premietať: Kultovú filmovú komédiu uvedú v pravej vianočnej atmosfére

Občianske združenie za! amfiteáter organizuje v sobotu 20. decembra o 16:30 na banskobystrickom amfiteátri podujatie s názvom Vianoce na amfiteátri, na ktorom sa bude premietať film Pelíšky, jesť kapustnica a piť punč. Vstup je voľný a v prípade dažďa sa bude premietať o 16:30 v sále Mestského divadla – Divadla z Pasáže.

Kultovú filmovú komédiu Pelíšky asi nie je potrebné predstavovať. Film je obľúbený širokou verejnosťou a mnohým sa spája práve s vianočnými sviatkami, kedy býva každoročne vysielaný v televízii. Hoci niektoré scény takmer „zľudoveli“, rozhodne patria Pelíšky k filmom, ktore nestačí vidieť len raz, a je v nich stále čo objavovať.

Okrem toho, že pôjde o ojedinelé verejné odpremietanie Pelíšok po niekoľkých rokoch na Slovensku, myšlienkou podujatia je podľa organizátorov práve dať možnosť vidieť film v širšom okruhu priateľov i známych – a to s atmosférou vianočného trhu – s punčom a kapustnicou, ktoré zahrejú. Ide tak zároveň o akési „predĺženie“ vianočnej atmosféry z centra až na amfiteáter. Navyše podujatím organizátori taktiež nadväzujú na tradíciu zimných premietaní na amfiteátri v minulosti.

Foto: ilustračné

Na amfiteátri uvedú pár dní pred Vianocami kultový film
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM