Monika Obrtalová Krimi

Muž z Klenovca dostal za vraždu pätnásť rokov

Pätnásťročný nepodmienečný trest vymeral dnes senát Okresného súdu Banská Bystrica pre 35-ročného Dušana B. z Klenovca. Uznal ho vinným z toho, že v noci zo 17. na 18. septembra minulého roku zavraždil 43-ročného Milana Sitarčíka z tej istej dediny v

Súd pri rozhodovaní o výške trestu zohľadnil aj to, že Dušan B. nebol doteraz súdne trestaný, a preto mu uložil trest na dolnej hranici trestnej sadzby. Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor sa práva na odvolanie voči verdiktu súdu vzdal, pretože súd uložil trest, aký navrhoval. Obžalovaný sa k rozsudku vyjadrí v stanovenej lehote. Rovnako tak aj jeho obhajca, podľa ktorého sú splnené podmienky pre mimoriadne zníženie trestu pre jeho klienta.

Dušan B. a Milan Sitarčík boli slobodní a ako susedia vychádzali dobre. Večer 17. septembra 2009 spolu popíjali alkohol v pohostinstve v Klenovci. Po tom, ako im personál odmietol naliať ďalší alkohol, odišli preč. Dušan B. tvrdí, že si odvtedy nič nepamätá. Približne dve hodiny po polnoci sa prebral s tým, že stojí nad mŕtvym susedom a v ruke drží zakrvavený vreckový nôž. Odišiel domov, kde príbuzným povedal, že asi zabil človeka. Lekári neskôr konštatovali, že na tele mŕtveho bolo sedem bodných rán, väčšina sa nachádzala na krku.

Advokát žiadal svojho klienta spod obžaloby oslobodiť. Podľa neho sa totiž nevie rozpamätať, čo sa stalo. Nachádzal sa v ťažkom stupni opitosti, podľa znalcov mal v krvi približne štyri promile alkoholu. Navyše sa v dome našiel ohorok cigarety, ktorý podľa výsledkov na DNA nepatril Dušanovi ani Milanovi. Podľa neho je teda možné, že tam bola aj tretia osoba, ktorá mohla Milana zavraždiť. Podľa súdu sa však výpoveďami svedkov a súdnych znalcov dostatočne preukázalo, že vrahom bol Dušan, preto ho uznal vinným a vymeral mu nepodmienečný tres­t.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM