Jakub Forgács Krimi

Dráma na ulici: Muž (56) chcel strieľať na vodiča, ktorý zavinil smrť jeho syna!

V piatok okolo 13:50 sa na ulici Janka Kráľa v Kokave nad Rimavicou mohla stať tragédia. Polícia obvinila muža (56) zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Muž podľa polície pristúpil v piatok k vodičovi, ktorý sedel v stojacom aute a namieril na neho zbraň. „Mieril mu do pravého boku a hrude krátkou guľovou zbraňou, na ktorej stlačil spúšť, ale nedošlo k výstrelu, na čo obtiahol záver zbrane a takto sa ju snažil prebiť,“ informovala hovorkyňa PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Vystreliť už nestihol, lebo vodič s vozidlom odišiel. „Podozrivého muža polícia zadržala a pri domovej prehliadke vo dvore rodinného domu v Kokave nad Rimavicou našli zbraň aj 5 nábojov, ktorou mieril na poškodeného a ktorú prechovával bez povolenia,“ uviedla Faltániová.

Obvinený nie je držiteľom zbrojného preukazu. Zbraň aj náboje boli zaslané na expertízne skúmanie. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. „Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 5 až 12 rokov,“ dodala Faltániová.

V novembri 2009 obvinený muž prišiel pri dopravnej nehode o syna. Vinníkom dopravnej nehody bol vodič z Banskej Bystrice (poškodený), ktorý bol aj právoplatne odsúdený. Obvinený sa so stratou svojho syna pravdepodobne nikdy nevyrovnal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM