Jakub Forgács Rôzne Správy

Murgaška vychováva odborníkov na multimédiá. Hľadá prepojenie vyučovania s praxou

Grafické, reklamné či televízne štúdiá nájdu odborníkov aj medzi stredoškolákmi. Na prácu v multimediálnej sfére ich pripravuje SPŠ Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici,

Ilustračný obrázok k článku Murgaška vychováva odborníkov na multimédiá. Hľadá prepojenie vyučovania s praxou
Zdroj: TASR

Ročne na bystrickej Murgaške študuje okolo 30 študentov v odbore multimédiá. Škola ho chce prezentovať aj počas Dňa médií v domovskej aule 9. novembra.

„Prioritou je uplatnenie našich absolventov v praxi a ich plnohodnotné presadenie sa vo všetkých sférach mediálnej oblasti,“ informoval Kamil Kordík, riaditeľ Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša.

Vedenie školy spolu s odborníkmi z významných médií hľadá nové možnosti prepojenia vyučovania s praxou. K tomu má pomôcť aj workshop počas Dňa médií zameraný na audiovizuálnu techniku, tvorbu filmov či grafických materiálov.

Ako Kordík dodal, počas štúdia sa študenti učia využívať multimediálne zariadenia, sú schopní uplatniť sa v komerčnej sfére v grafických, reklamných, hudobných, rozhlasových i televíznych štúdiách, vo filme, pri tvorbe publikácií, materiálov pre e-learning i virtuálne vzdelávanie.

„Multimédiá, to nie je len teória, ide hlavne o prax. Naši žiaci preto dostávajú potrebný čas na realizáciu rôznych projektov, vedieme ich k samostatnému mysleniu a ku kreatívnemu prístupu k práci. Škola im na to poskytuje potrebné odborné a technické zázemie,“ doplnila Tatiana Vráblová, garantka študijného odboru a odborná pedagogička školy.

V OBRAZOCH: Úchvatné jesenné zábery bystrického fotografa
20
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM