Monika Obrtalová Rôzne

Multikino v ESC Europa kúpila spoločnosť Cinemax

VAV Invest Banská Bystrica predala začiatkom októbra 100% podiel spoločnosti EuroCinema BB, prevádzkovateľa multikina EUROPA CINEMAS, ktoré sa nachádza v ESC Europa v Banskej Bystrici, spoločnosti CINEMAX. Ide o tretie najnavštevovanejšie kino na Slo

Ponuka spoločnosti CINEMAX viac ako 3 milióny eur bola v súťaži na predaj multikina najúspešnejšia. Podľa generálneho manažéra a konateľa spoločnosti VAV invest Petra Valacha pri rozhodovaní a výbere kupujúceho zavážili podľa neho nielen referencie na trhu a výška kúpnej ceny, ale aj to, že jeden z konateľov nového vlastníka pochádza z regiónu a je teda predpoklad, že multiplex bude aj naďalej slúžiť k spokojnosti návštevníkov. R manažérka VAV invest Iveta Bieliková pokračovala, že svojimi parametrami ide o tretie najväčšie multikino na Slovensku. V šiestich kinosálach rôznej veľkosti je celková kapacita 1127 miest.

Dôvodom transakcie je cieľ spoločnosti VAV invest plne sa sústrediť na výstavbu, prípravu multiplexu vo Zvolene v projekte EUROPA SHOPPING CENTER Zvolen a v projekte EUROPA SHOPPING CENTER Levice, ako aj naštartovanie kultúrnych aktivít v priestoroch bývalého domu kultúry v Banskej Bystrici. Riaditeľ multikina Richard Kliment nebude pôsobiť v orgánoch novej spoločnosti, ale bude sa venovať novým kultúrnym projektom a aktivitám v rámci skupiny VAV. Pod názvom EUROPA CINEMAS bude multiplex v Banskej Bystrici pôsobiť do januára 2012, potom bude rebrandovaný na CINEMAX Banská Bystrica. Od januára 2012 bude obchodnú značku Europa Cinemas znova užívať spoločnosť VAV invest, ako jej vlastník, pri svojich ďalších projektoch. Bratislavská spoločnosť CINEMAX prevádzkuje na Slovensku desať multikín.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM