Monika Obrtalová Rôzne

Motocyklista pod vplyvom alkoholu zrazil tri deti

Pri jazde na motocykli a pod vplyvom alkoholu narazil včera 32-ročný Ján z Podbrezovej, prechodne bytom Čierny Balog, do troch detí stojacich na kraji cesty v Čiernom Balogu.

„Na motocykli bez evidenčného čísla jazdil v smere z Medveďova na Krám. Na rovnom úseku cesty zdvihol do vzduchu predné koleso motocykla, pričom nezvládol riadenie a pri dopade na zem narazil do detí a zároveň do dreveného oplotenia rodinného domu,“ informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Po náraze spadol muž na zem. Pri dopravnej nehode zranil všetkých troch chlapcov, 2-ročného Martina, jeho brata 9-ročného Michala a 9-ročného Mareka. Všetci utrpeli ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. Ľahko sa zranil aj vodič motocykla. „Dychová skúška u vodiča bola s pozitívnym výsledkom. V dychu mu namerali 0,93 miligramu alkoholu. Obvinený je stíhaný na slobode, za tento prečin mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Faltániová s tým, že polícia už muža obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: TASR

motorka nehoda
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM