Monika Obrtalová Krimi

Mladý výtržník úradoval na Hornej Striebornej

Banskobystrická mestská polícia sa pri výkone svojej práce stretáva s rozmanitými prípadmi. Pred nedávnom obdržala hlásenie od viacerých očitých svedkov, ktorí tvrdili, že videli neznámeho mladíka ako rozbíja sklenenú výplň na jednej z prevádzok na u

Príslušníci mestskej polície vstúpili do predmetného zariadenia s cieľom zaistiť páchateľa skutku. Podozrivý práve v tej chvíli vychádzal na ulicu. Svedkovia udalosti ho okamžite identifikovali. Mestskí policajti muža zastavili a vyzvali ho, aby im predložil doklad totožnosti. Na základe údajov uvedených v občianskom preukaze policajti zistili, že mladík má len dvadsať rokov. Veliteľ operačného strediska medzitým kontaktoval Policajný zbor, ktorý následne vyslal na miesto hliadku. Polícia totiž musela skutok kvalifikovať – či sa jedná o priestupok alebo trestný čin. Rovnako bola kontaktovaná aj majiteľka poškodenej prevádzky, ktorá sa takisto dostavila na miesto.

Mladíkovi podozrivému zo spáchania skutku ešte stále nedochádzalo, že sa dostal do konfliktu zo zákonom. Posilnený alkoholom vystupoval veľmi arogantne voči zasahujúcim príslušníkom a vôbec nebral do úvahy, že spôsobil bezdôvodne materiálnu škodu a zbytočne zamestnal množstvo ľudí. Majiteľke prevádzky dokonca spôsobil nemalý šok. Ďalšie riešenie prípadu je však v kompetencii Policajného zboru. Polícia ocenila poctivosť a ochotu občanov, ktorí nezostali nečinní a svojim rýchlym konaním nezištne pomohli majiteľke prevádzky, ktorá by zrejme nikdy nezistila páchateľa a spôsobenú škodu by musela odstrániť na vlastné náklady.

MsP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM