Krimi

Mladý Bystričan si za volant sadol opitý. To auto však nebolo jeho, FOTO

Policajti sa nestačili čudovať. Opitý nevodič si "požičal" cudzie auto bez vedomia majiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Bystričan si za volant sadol opitý. To auto však nebolo jeho, FOTO
3
Galéria

Dopravná hliadka v Banskej Bystrici v sobotu (20.4.) krátko pred 1:00 v noci zastavila na ulici Na Hrbe vozidlo Mazda, ktoré jazdilo zo strany na stanu. Informovali o tom muži zákona na svojej oficiálnej krajskej facebookovej stránke. „Policajti vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške a výsledok bol pozitívny. Namerali mu 1,5 promile alkoholu,“ uviedli ďalej policajti s tým, že pri opakovanej dychovej skúške nafúkal ešte viac.

„Následne policajti zistili, že vozidlo viedol aj napriek tomu, že v júli 2017 mu bol uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 26 mesiacov za jazdu pod vplyvom alkoholu. Okrem toho tento „vodič“ nie je držiteľom vodičského oprávnenia,“ píše sa na stránke. Polícia 29-ročného Banskobystričana obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Počas vyšetrovania tejto veci, polícia v Banskej Bystrici prijala oznámenie o krádeži vozidla Mazda, ktoré bolo ukradnuté z parkoviska na Gerlachovskej ulici. „Polícia začala vyšetrovanie a následne zistili, že obvinený v sobotu krátko po polnoci našiel pod lavičkou v parku na zemi kľúče od auta s diaľkovým ovládaním. Otvoril si auto a išiel sa previezť s tým, že keď sa povozí auto vráti na miesto kde bolo zaparkované. Skôr ako stihol auto vrátiť, ho zastavili policajti,“ uviedli muži zákona. Vyšetrovateľ ho teda obvinil aj z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Obvinený bol podľa slov polície v minulosti už sedemkrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú, ale aj za násilnú trestnú činnosť.

V OBRAZOCH: Opitý nevodič si "požičal" cudzie auto bez vedomia majiteľa
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM