Krimi

Mladík bodol ženu nožom do tváre. Hrozivý útok sa odohral priamo v centre Bystrice

Chvíle hrôzy prežila zamestnankyňa bistra na Dolnej ulici. Mladá žena utrpela po útoku nožom ťažké zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Mladík bodol ženu nožom do tváre. Hrozivý útok sa odohral priamo v centre Bystrice
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil muža (20) z Vlkanovej zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaný v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„V sobotu (1.12.) v noci okolo 1:30 vošiel do bistra na Dolnej ulici v Banskej Bystrici, kde bez udania dôvodu svojim agresívnym a hlučným správaním vyvolal verbálnu hádku so zákazníkmi a personálom, na čo bol z prevádzky bistra vyvedený von na ulicu. Následne na bistre zamkli dvere, do ktorých búchal a kopal a snažil sa dostať dovnútra,“ pokračovala hovorkyňa.

„Keď sa mu to nepodarilo, pred bistrom sa po fyzickom naťahovaní s ďalším mužom, ktorému vzal lovecký nôž, opäť vrátil pred dvere bistra, aby sa dostal do vnútra. Keďže dvere boli stále zamknuté, prepichol pravú prednú pneumatiku na tam zaparkovanom vozidle Renault Clio. Následne týmto nožom zaútočil na zamestnankyňu (31) bistra, ktorá vyšla von. Jedenkrát ju zasiahol loveckým nožom do tváre,“ opísala hrozivé chvíle Faltániová.

„Spôsobil jej bodnú ranu na líci a poranenie ústnej dutiny, pričom jej vylomil zub, pri útoku utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní. Podozrivého muža polícia zadržala, po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby,“ dodala Faltániová so slovami, že v nedeľu (2.12.) sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal obvineného do väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM