Jakub Forgács Šport

Mladí workouteri prekonali vlastné limity: V bystrickom Mestskom parku podali neuveriteľné výkony

Únava, bolesti, kŕče... Štvorica kamarátov v Banskej Bystrici pokorila samých seba. To, čo dokázali zacvičiť, by im mohol závidieť hociktorý svetový workouter.

Ilustračný obrázok k článku Mladí workouteri prekonali vlastné limity: V bystrickom Mestskom parku podali neuveriteľné výkony
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali nedávno, partia Banskobystričanov zo Street Workout Banská Bystrica sa rozhodla zorganizovať nevšedné podujatie, na ktorom si dali za cieľ prekonať samých seba a motivovať k cvičeniu aj ostatných. Ako sa im to podarilo?

Na workoutovom ihrisku v banskobystrickom Mestskom parku vládol od sobotného rána čulý ruch. Akcia Workout Banská Bystrica – 1000 Muscle up Challenge & Workshops prilákala do parku asi tridsiatku workouterov, ale aj zvedavcov, ktorí sa prišli pozrieť na obdivuhodné športové výkony. Štyria kamaráti sa jednotlivo pokúsili pokoriť výzvu 1000 muscle upov – cvikov, pri ktorých sa človek dostáva z visu na rukách, do polohy, v ktorej je trup nad hrazdou, podporovaný rukami.

Okrem toho sa počas celého dňa všetci záujemcovia mohli so skúsenejšími workoutermi porozprávať o cvičení s váhou vlastného tela, vyskúšať si jednotlivé prvky, či sa poradiť ohľadne stravy. Pripravené boli aj rôzne súťaže, v ktorých sa bojovalo o šejkre či proteíny. Súťažilo sa napríklad v čo najväčšom počet klikov, drepov, či dipov.

Hoci na cvičiacich chalanoch bolo vidno veľké odhodlanie, už poobede začali pociťovať väčšie krízy. Bolesti, kŕče, ale aj únava robili svoje, no túžba pokoriť výzvu bola silnejšia. Pomohli bandáže aj masáže od kamarátov. Tesne pred polnocou, po pätnásť a pol hodinách cvičenia, sa podarilo uspieť Banskobystričanovi Matejovi Filkorovi (16), ktorý ako jediný siahol na magickú hranicu 1 000 muscle – upov. Za neúspech sa však nemôžu pokladať ani výkony, ktoré podali Miroslav Machajdík (25, 889 opakovaní), Ján Kluvanec (20, 760) a Dmitrij Zvizdeckij (22, 701).

Foto: Dmitrij Zvizdeckij

Bystrickí workouteri sa pokúsili prekonať nevšednú výzvu
1
Galéria
Bystrickí workouteri sa pokúsili prekonať nevšednú výzvu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM