Jakub Forgács Šport

Mladí plavci UMB úspešne reprezentovali: Z Maďarska si priniesli 25 medailí

V maďarskom meste Bátonyterenye sa uskutočnili medzinárodné plavecké preteky „KISS GÉZA MEMORIÁL“. Súťažilo sa v štyroch vekových kategóriách. Na štarte sa predstavilo aj 23 plavcov z Plaveckého oddielu KTV UMB Banská Bystrica a boli veľmi úspešní.

Ilustračný obrázok k článku Mladí plavci UMB úspešne reprezentovali: Z Maďarska si priniesli 25 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo si z tohto podujatia plavci spod Urpína priviezli 25 drahých kovov. Išlo o 8 zlatých, 9 strieborných a 8 bronzových medailí.

Úspechy dosiahli juniori i starší žiaci

V kategórii juniorov sa Filip Banský dva razy postavil na najvyšší stupienok v disciplínach 50 m prsia a 100 m polohové preteky. Adam Žilík stál na striebornom stupienku celkovo trikrát (50 m prsia, 100 m voľný spôsob a 100 m polohové preteky). Bronzovú medailu v disciplíne 50 m znak si vyplával Lukáš Antalec. V kategórii junioriek si Adriana Fedorová vyplávala víťazstvo v disciplíne 100 m voľný spôsob. Júlia Vrbová získala dve strieborné medaile na 50 m prsia a 100 m polohové preteky, bronz jej patril v disciplíne 50 m znak.

V kategórii starších žiakov Michal Mesároš vybojoval dve zlaté medaile (na 100 m voľný spôsob a 50 m znak), bronzovú medailu získal v disciplíne 50 m prsia. Adam Barla si na 50 m prsia vybojoval striebornú medailu. Medzi staršími žiačkami Michaela Medveďová nenašla svoje premožiteľky na 50 m znak a 100 m polohové preteky. V kraulovom maratóne na 800 m voľný spôsob (hlavnej disciplíne celého podujatia, ktorá sa plávala bez rozdielu veku) obsadila výborné 2. miesto vo výraznom najlepšom osobnom výkone. Natália Pinterová sa v disciplíne 100 m polohové preteky postavila na strieborný stupienok.

Medailisti nechýbali ani medzi tými najmladšími

Medzi mladšími žiakmi sa pódiovo presadili Veronika Hrašková víťazstvom na 50 m prsia a Jakub Adamov, ktorý získal tri bronzové medaile (50 m znak, 100 m voľný spôsob a 100 m polohové preteky).

Aj v kategórii najmladších žiakov mali mladí banskobystričania svoje zastúpenie medzi najlepšími. Lucia Vološinová na 50 m prsia získala svoju prvú zahraničnú medailu, ktorá mala strieborný lesk. Talentovaný Andrej Siklenka sa pričinil o medailový zápis ziskom dvoch bronzových medailí na 50 m prsia a 100 m polohové preteky.

Okrem medailistov tesne za stupňami víťazov skončili Viktória Kielarová, Filip Kučera, ktorí tak získali nepopulárne zemiakové medaile za 4. miesta. Zlepšenia najlepších osobných výkonov zaznamenali Alexandra Mildeová, Veronika Potančoková, Terézia Hajská, Ema Magicová, Zuzana Mojžišová, Nina Petrová, Viktória Šuleková, Dominik Vacík.

Foto: Plavecký oddiel KTV UMB

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM