Krimi

Mladá žena poriadne riskovala. Šoférovala s 2,67 promile alkoholu v krvi

Policajti zastavili vo štvrtok 2 februára mladú ženu, ktorá viedla pri Poltári auto s 2,67 promile alkoholu v krvi. Hrozí jej trest až na jeden rok.

Ilustračný obrázok k článku Mladá žena poriadne riskovala. Šoférovala s 2,67 promile alkoholu v krvi
12
Galéria
Zdroj: TASR

Až 2,67 promile alkoholu v krvi namerali policajti vo štvrtok, 2. februára dopoludnia, 32-ročnej vodičke osobného auta Opel Corsa pri kontrole na ceste medzi obcami Breznička a Mládzovo v okrese Poltár.

Hrozí jej jeden rok väzenia

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, žene bola krátko na to obmedzená osobná sloboda. „Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov bola umiestnená do policajnej cely a bol spracovaný podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní,“ uviedla. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Podľa Faltániovej táto vodička poriadne riskovala. „Keby ju policajti nezastavili, možno by sa už k svojim malým deťom domov nevrátila,“ podotkla.

Od novembra 2011, kedy alkohol nad jedno promile je u vodiča trestným činom, polícia v Banskobystrickom kraji, až do konca roka 2016, obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 3 045 vodičov. Najviac vodičov bolo obvinených v roku 2012, a to až 725.

Ilustračný obrázok

Zábery banskobystrickej mestskej polície
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM