Jakub Forgács Iné športy

Mladá nádej bystrického klubu: Richard zažil parádnu premiéru v MMA, FOTO

Talentovaných športovcov máme pod Urpínom neúrekom. Úspešne sa odprezentoval aj Richard Kessel z bystrického Erawan gymu.

Ilustračný obrázok k článku Mladá nádej bystrického klubu: Richard zažil parádnu premiéru v MMA, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Erawan Gym

Zápasník Richard Kessel (19) z Erawan gymu má za sebou úspešnú premiéru v MMA, kde sa ukázal ako nádejný talent bystrického klubu. Koncom mája sa úspešne zúčastnil amatérskej ligy MAMMAL v bratislavskom Kings gyme.

Súper pod tlakom

Sily si zmerali zápasníci reprezentujúci kluby z celého Slovenska, Maďarska aj Českej republiky. V tomto kole sa podľa slov Richardovho trénera Róberta Výbošteka zúčastnilo približne sto zápasníkov, od juniorov, kadetov, žien až po dospelých mužov. Tí najlepší sa môžu prebojovať až do finále, kde si môžu zmerať sily o opasok v danej váhovej kategórií.

„Bola to naša druhá účasť na tejto súťaži, zatiaľ so 100% úspešnosťou,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 Výboštek.

„Ako tréner hodnotím tento zápas dobre. Samozrejme, boli tam chyby, na ktorých musíme na tréningu popracovať a ktoré musíme odstrániť. Čo sa týka priebehu, väčšinu zápasu vyvíjal tlak na súpera, keďže súper bol o dosť vyšší. Držal sa stanovenej taktiky, triafal súpera v postoji, hádzal na zem a takmer celé tri kolá udieral GnP /ground and pound – údery na na zemi/ a bol aktívnejší,“ opísal priebeh zápasu Richardov tréner.

Ďalšie aktuálne správy

Ďalšie plány

Momentálne sa zápasníci z Erawan gymu pripravujú na súťaž v kickboxe v Poprade, ktorá sa uskutoční 26. júna. Predstavia sa tam nielen dospelí ale aj deti. „Neskôr by sme sa chceli opäť zúčastniť ďalšieho kola amatérskej ligy MAMMAL a aj iných súťaží, pokiaľ to súčasná situácia dovolí,“ dodal Výboštek.

Zábery z úspešnej premiéri mladého zápasníka si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Richard Kessel z bystrického Erawan gymu s MMA úspechom
9
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM