Monika Obrtalová Hokej

Minister obrany prijal olympionikov z VŠC Dukla

Minister obrany SR Martin Glváč sa dnes na pôde rezortu obrany stretol so športovcami Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ktorí sa zúčastnia na olympijských hrách 2012 v Londýne. Šéf rezortu ich na najväčšie športové podujatie roka vy

„Teší ma, že sa vám, našim ‚Duklákom‘ podarilo splniť kvalifikačné predpoklady na letné olympijské hry. Veľmi vám držím palce a verím, že sa vám v Londýne podarí dosiahnuť najlepší možný výsledok. Som presvedčený, že budete hrdo reprezentovať našu krajinu, klub i rezort obrany, ktorý za vami stojí,“ povedal minister Glváč.

V mene všetkých športovcov Dukly sa ministrovi obrany poďakoval športový strelec Jozef Gönci, ktorý sa zúčastní už na svojej piatej olympiáde: „Dúfam, že starostlivosť a podporu, ktorú nám preukazujete, budeme mať od vás aj naďalej,“ povedal dvojnásobný bronzový olympijský medailista.

Kvalifikačné kritéria na XXX. Letné olympijské hry splnilo celkovo 46 slovenských športovcov, pričom 17 z nich patrí pod Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica. Reprezentovať ho budú: športový strelec Jozef Gönci, ktorý bude zároveň vlajkonosičom celej slovenskej výpravy, kladivárka Martina Hrašnová, reprezentantka v trojskoku Dana Velďáková, diaľkarka Jana Velďáková, džudista Milan Randl, rýchlostný kanoisti Peter Gelle, Ľubomír Hagara a Martin Jankovec, športový strelec Juraj Tužinský, vodný slalomár Michal Martikán, vzpierač Martin Tešovič, gymnasta Samuel Piasecký, plavkyňa Miroslava Syllabová a reprezentanti v chôdzi Matej Tóth, Miloš Bátovský, Anton Kučmín a Mária Czaková.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM