Monika Obrtalová Iné športy

Minister o koncepcii Dukly? Túto agóniu rýchlo prepracujte!

Ministerstvo obrany vrátilo Vojenskému športovému centru Dukla Banská Bystrica na prepracovanie koncepciu rozvoja tejto inštitúcie. Argumentovalo pritom nesplnením znakov koncepčnosti a nezohľadnením existujúcej finančnej situácie a rozvoja VŠC.

„To, čo som dostal, je podľa môjho názoru len pokračovaním agónie z predchádzajúceho obdobia. Koncepcia bola všeobecná, vôbec nereflektovala na súčasný stav v oblasti športu a jeho rozvoj. Slovensko sa nemôže tešiť len z vybojovaných medailí. Na takéto úspechy musia byť športovcom vytvorené patričné podmienky,“ citovala slová ministra obrany Martina Glváča utorňajšia tlačová správa.

Minister požiadal vedenie VŠC o prepracovanie návrhu koncepcie do 14 dní. „Koncepcia podľa ministerstva nespĺňala požadované kritériá, preto ju dopracujeme. Listom nás informovali, čo treba dopracovať, podľa toho sa zariadime a verím, že už bude všetko v poriadku,“ uviedol v reakcii pre TASR náčelník odboru riadenia športu a hlavný tréner VŠC Ľubomír Roško. „Vo všeobecnosti v danej koncepcii nie sú žiadne závratnosti, v princípe by sa dalo fungovať aj bez nej. Keď ju však chcú, spravíme ju,“ dodal.

Ako uvádza oficiálny web VŠC, jeho úlohou je zabezpečenie prípravy štátnej športovej reprezentácie Slovenskej republiky v podmienkach rezortu ministerstva obrany. VŠC zastrešuje štyri športové oddiely – Duklu Trenčín (rýchlostná kanoistika, cestná cyklistika), Duklu Žilina (zjazd na divokej vode), Duklu Liptovský Mikuláš (vodný slalom) a Duklu Banská Bystrica (atletika, biatlon, džudo, športová streľba, vzpieranie, zápasenie, parašutizmus a iné).

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM