Správy

Minister Gröhling navštívil bystrické školy: O čo sa zaujímal?

Nábeh na bežný spôsob vzdelávania bol podľa slov ministra rýchly a kontinuálny a bol milo prekvapený.

Ilustračný obrázok k článku Minister Gröhling navštívil bystrické školy: O čo sa zaujímal?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling navštívil v piatok viaceré základné školy v Banskej Bystrici, zamerané či už na informatiku, šport alebo jazyky, aby zistil, ako žiaci a pedagógovia nabehli po dlhšom dištančnom vzdelávaní, vynútenom pandémiou ochorenia COVID-19, na obvyklý spôsob výučby. Navštívil tiež stredné školy a v programe mal aj Univerzitu Mateja Bela.

„Nábeh na bežný spôsob vzdelávania bol rýchly a kontinuálny. Som milo prekvapený. Žiaci sa tešili na spolužiakov a učiteľov. Oceňujem, že deti hneď netlačia do testov a písomiek,“ reagoval minister s tým, že nikdy neočakával, že žiaci a študenti sa tak budú tešiť do školy. Stále platia protipandemické opatrenia a ako Gröhling pripomenul, viac než 50-tisíc zamestnancov škôl na Slovensku je zaočkovaných.

Uznáva, že ministerstvo má voči školám modernizačný dlh, či už ide o okná alebo strechy, ktoré sú pri rozhovoroch s riaditeľmi škôl na bežnom poriadku.

Ďalšie aktuálne správy

„Evidujeme požiadavky škôl, aby vyzerali aj zvonka dobre, aby tam boli rôzne oddychové zóny, vybudovali si knižnice. Verím, že na budúci rok sa v rámci štátneho rozpočtu pozrieme aj na tento modernizačný dlh,“ dodal minister.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM