Monika Obrtalová Kultúra

Mimoriadne vydarená sezóna Štúdia tanca

S blížiacimi sa divadelnými prázdninami Štúdio tanca bilancuje sezónu, ktorá preň bola veľmi úspešná. Má za sebou premiéry predstavení, ktoré sa môžu pochváliť výbornými ohlasmi publika a odbornej verejnosti. Dôkazom rastúceho renomé umeleckého súbor

„Sezónu hodnotíme veľmi dobre na základe spätnej väzby od širokej, ale aj odbornej verejnosti. Tá ocenila najmä naše dve premiéry Posed a Pena dní, ktoré sme dokázali pripraviť za relatívne krátky čas,“ priznala tajomstvo úspechu Štúdia tanca Lucia Tužinská z marketingového oddelenia. „Úspechom bola aj návštevnosť činoherno-tanečného predstavenia Pena dní, ktoré bolo takým milým vybočením z bežného repertoáru Štúdia tanca, v ktorom sa prvotne zameriava na súčasný tanec. Činoherno-tanečné vystúpenie od režiséra Jakuba Nvotu je pitoreskné, plné originálnych hudobných podkladov od Andreja Hlinku a obsahuje naviac aj zaujímavé scénografické prvky, ktoré dotvárajú atmosféru príbehu o láske. Hlavnou ideou je rozvíjať naďalej krásu zatiaľ ešte neprebádaného, súčasného tanca na Slovensku, ale nebránime sa ani takej inšpiratívnej spolupráci s umelcami iných divadelných žánroch ako bol Jakub Nvota,“ pokračuje Tužinská.

Divadelné prázdniny sa pre tanečníkov začínajú 15. júla. Po mesiaci voľna sa začnú venovať príprave na zimnú sezónu, počas ktorej budú účinkovať na Slovensku a v zahraničí. „Plánujeme spoluprácu s divadlami v Čechách, na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ak všetko pôjde tak ako má, predstavenia budú môcť návštevníci vidieť aj v alternatívnych priestoroch napríklad v synagóge, ale aj na hradoch a zámkoch,“ povedala bližšie o plánoch na ďalšiu sezónu Tužinská.

Ešte pred ukončením prázdnin však Štúdio tanca čakajú vystúpenia na festivale Dotyky a spojenia v Martine, Bratislava v pohybe a tradične v poľskej Varšave na Festivale Zawirovania. S tohtoročnou sezónou sa definitívne rozlúčia až 9. júla na trenčianskom letisku počas festivalu Bažant Pohoda 2010.

moo Foto: studiotanca.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM